Niels I. Meyer

Beskrivelse

Niels I. Meyer er professor emeritus ved DTU siden 2000. Tidligere prorektor for DTU og tidligere præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). Medlem af Romklubben siden 1972.

Udvalgte bøger: Niels I. Meyer, K. Helveg Petersen og Villy Sørensen: Oprør fra midten. Gyldendal, 1978. Niels I. Meyer, K. Helveg Petersen og Villy Sørensen: Røret om oprøret. Gyldendal, 1982. Niels I. Meyer: Samfund, demokrati, eksperter. Tiderne Skifter, 1990. Niels I. Meyer: Udviklingens ulidelige skævhed. Manifest for en ny samfundsorden. Gyldendal, 2001. Niels I. Meyer: Fra højre mod venstre. Samtidshistoriske erindringer. Tiderne Skifter, 2004. Niels I. Meyer: Samtaler – på en anden måde. Tiderne Skifter, 2008. Læs mere

Seneste udgivelse

Nok er nok

Som forsker og samfundsdebattør har Niels I. Meyer gennem et langt liv arbejdet for et humant ligevægtssamfund . I en alder af 82 år analyserer han her klodens miljømæssige økonomiske og sociale problemer.

Nok er nok fokuserer på de rige landes ansvar og på deres muligheder for at gå i spidsen for en alternativ bæredygtig udvikling. En ruteplan hvor Danmark og Norden benyttes som eksempel. Hovedtesen er at der er grænser for vækst og at pengemagten er ved at afskaffe demokratiet. Uden gennemgribende ændringer af de dominerende økonomiske principper vil den skæve udvikling fortsætte.

Hovedtemaer i bogen er bl.a. grænser for vækst undermineringen af demokratiet europæisk samarbejde i lyset af euroens krise den neoliberale økonomis fallit vejen til social og økonomisk lighed. Centrale fagligt/politiske spørgsmål som indrammes af et par kapitler af mere eksistentiel karakter om livets mening eller mangel på samme. Og om retten til selv at beslutte og tilrettelægge afslutningen af sit liv.

Niels I. Meyer født 1930 professor i fysik ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 39 år. Medlem af Romklubben tidligere prorektor ved DTU og præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber samt medlem af en række af statens forskningsråd og rådgivende udvalg vedr. energi og miljø. Som medforfatter til debatbogen og bestselleren Oprør fra midten fra 1978 (med K. Helveg Petersen og Villy Sørensen) kom Meyer for alvor i offentlighedens søgelys. I 2004 udgav han sine memoirer Fra højre mod venstre Samtidshistoriske erindringer.