Mikael R. Lindholm

Beskrivelse

Mikael R. Lindholm, født 1961, er partner og rådgiver i rådgivningsvirksomheden Huset Zornig. Han er direktør i den sociale tænketank SIF - Social Innovations Forum.

Mikael R. Lindholm er forfatter bag en række bøger og i 2015 udgav han, sammen med Lisbeth Zornig Andersen, værket UNDERDANMARKS JÆGERSOLDATER, som handler om de ”brændte børn”.

Læs mere

Seneste udgivelse

Underdanmarks jægersoldater

Jægersoldater fra Underdanmark kan allerede som 10-12-årig klare sig alene uden mad og søvn i dagevis. De har lært, at man ikke kan stole på nogen, allermindst sine forældre, og det at overleve er op til en selv.

Hvad er det, der gør, at nogle børn formår at rejse sig fra en kummerlig opvækst og ligefrem gøre karriere, mens andre knækkes tidligt og lever et udsat liv resten af tilværelsen? Zornig, Lindholm og Turéll har sat sig for at finde frem til de karaktertræk, som kendetegner de stærke brændte børn, Underdanmarks jægersoldater, så vi af dem kan lære, hvordan vi bliver bedre til at hjælpe.

Gennem samtaler med ti voksne supermønsterbrydere om deres barske opvækst hører vi om deres livsstrategier og overlevelsesmekanismer, og hvad der har gjort en forskel for dem og hjulpet dem til at bryde mønsteret. I bogen medvirker politiker Pia Olsen Dyhr, arkitekt Gitte Andersen, professor Jørgen Lange, bokser Dennis Ceylan, borgmester Erik Nielsen, debattør Mads Holger, journalist Claus Elgaard, forfatter Kristian Ditlev Jensen, kampsportsudøver Karin Schwartz og sikkerhedssupervisor Lasse Mortensen.