Maja Lee Langvad

Maja Lee Langvad (f.1980) blev uddannet fra Forfatterskolen i 2003 og debuterede i 2006 med den anmelderroste FIND HOLGER DANSKE, som kredser om identitet, adoption, integration og danskhed, og som genremæssigt placerer sig et usædvanligt sted mellem debatlitteratur og konceptuel digtning.

I 2014 tager Maja Lee Langvad tråden op fra debuten med FIND HOLGER DANSKE APPENDIX, hvor hun viderefører nogle af de samme tematikker og greb – nu med en ny viden om sin egen oprindelse, der sætter forestillingen om identitet i et nyt lys. Bogen består af lige dele tekst og foto, og ligesom i debuten arbejder hun med ikke-litterære genrer som spørgeskemaer og egne adoptionsdokumenter.

Samme år udkom HUN ER VRED - Et vidnesbyrd om transnational adoption, der tog anmelderne med storm. En dybt personlig og politisk bog, der kan læses som både et langdigt, et kollektivt vidnesbyrd og en dokumentation af forholdene i adoptionsindustrien. Bogen blev til på baggrund af mange års research og fortæller en kritisk historie om transnational adoption. Samtidig kommer bogen rundt om en lang række tematikker som slægtskab, racisme, køn, krig og global ulighed, og selvom vreden er det naturlige omdrejningspunkt, rummer bogen mange lag af følelser og en underspillet humor.

Maja Lee Langvad boede fra 2007-2010 i Seoul, hvor hun var en del af et adoptionskritisk miljø. Hun har arbejdet sammen med videokunstnere, komponister og teaterinstruktører i både Danmark og Sydkorea. Hun arbejder performativt med sine tekster og har fremført dele af HUN ER VRED på bl.a. Overgaden – Institut for Samtidskunst.

Maja Lee Langvad har bl.a. modtaget Bodil og Jørgen Munch-Christensens kulturlegat og Sven Dalsgaard-legatet.

Læs mere på Maja Lee Langvads egen hjemmeside: http://www.leelangvad.dk/

Fotograf: Isak Hoffmeyer, 2017

Bøger