Lotte Heise

Beskrivelse

Lotte Heise, født 1959, er dansk forfatter, foredragsholder, radiovært, skuespiller, komiker og tidligere fotomodel.

I fire år turnerede Lotte Heise med teatergruppen Skifteholdet. Herefter etablerede Lotte Heise sig som fotomodel hos især modefotografen Gunnar Larsen i Paris. I 1990’erne arbejdede Lotte Heise med film, tv og som modeskribent og begyndte at optræde med talkshows. Lotte Heise er fast engageret hos DR, hvor hun bl.a. har lavet radioprogrammerne ”Lotte Heise – Helt Klassisk” og opera-programmet ”Bravo”.

Lotte Heise debuterede som forfatter i 1991 med bogen HVORFOR ER MÆND SÅ KEDELIGE? I 2015 udkom SELVFØLGELIG SKAL HUN BO HOS MIG – OM AT BO MED SIN HANDICAPPEDE MOR, hvor Lotte Heise sammen med Tina Bryld fortæller om det bedste og det værste ved at flytte sammen med sin handicappede mor.

Læs mere

Seneste udgivelse

Selvfølgelig skal hun bo hos mig

Lotte Heise kunne ikke bære at se sin mor, Inge Heise, sygne hen på et plejehjem, efter at hun var blevet ramt af en blodprop med efterfølgende ekspressiv afasi. Derfor hentede hun sin mor hjem til Aarhus og et nyetableret bofællesskab med mor, datter og Lottes teenage-tvillinger. Det har ikke været uden personlige omkostninger for de tre generationer at bo under samme tag.

 

Lotte Heise fortæller i ’Selvfølgelig skal hun bo hos mig’ om det bedste og det værste ved at flytte sammen med sin handicappede mor, om kampen for sin mors ret til og samfundets pligt til at give hende den hjælp, som hun har brug for, og om konsekvenserne for sig selv og sine drenge af det tætte fællesskab, der har varet i mere end tre år, men nu har fået en ende: Inge Heise er i foråret 2015 flyttet i sin egen, beskyttede bolig.

 

Bøger af Lotte Heise