Lisbeth Zornig Andersen

Beskrivelse

Lisbeth Zornig Andersen er født i 1968 i København og opvokset på Lolland i en underklassefamilie med vold, druk og seksuelle overgreb.

Hun er uddannet cand.polit. og mor til fem og driver sammen med sin mand Huset Zornig. Lisbeth Zornig Andersen er tidligere formand for Børnerådet og i dag bestyrelsesformand for herberget Overførstergården.

Lisbeth Zornig Andersen er derudover forfatter til en række bøger, som har fokus på udsatte børn og unge i Danmark, bl.a. selvbiografien ZORNIG- VREDE ER MIT MELLEMNAVN (2011), hvor hun fortæller om en opvækst med svigt, vold og misbrug. I 2018 udkom opfølgeren, ZORNIG - FRA VREDE TIL VOKSEN.

Læs mere

Seneste udgivelse

Zornig

Lisbeth Zornig Andersen har skrevet en ærlig til tider grotesk og ufrivillig morsom fortælling om at navigere i to så forskellige miljøer som middelklasse-København og underklasse-Nakskov, og om at leve med mistillid, skam, angst, søvnbesvær og grænseløshed som tro følgesvende i en verden, hvor karriere og familieliv også skal fungere.

Voksne Lisbeth tager et opgør med den unge Lisbeth og de skader, hun forvoldte andre, i kampen for at lande på begge ben i sit voksenliv. I efterskriftet er der henvisninger og tips til at mestre senfølger af seksuelt misbrug og til at være pårørende.