Jojo Moyes

Jojo Moyes (f.1969) er vokset op i London, men bor nu på en gård i Essex med sin mand og deres børn. Hun har arbejdet ti år som journalist, men har været forfatter på fuld tid siden 2002, hvor hendes debutroman, I ly for regnen (2017), udkom. Hun har siden skrevet tretten romaner, hvoraf de tolv er udkommet på dansk. To gange har hun modtaget den engelske pris Romantic Novel of the Year, senest for romanen Det sidste brev fra din elsker.

Moyes er på få år blevet en af verdens mest populære forfattere med sine tankevækkende og livsbekræftende kærlighedsromaner, der kan meget mere end bare at underholde. Sit helt store gennembrud fik hun med Mig før dig (2012), der har solgt over 10 millioner eksemplarer på verdensplan og blev filmatiseret i 2016. Moyes var manusforfatter på filmen, der blev en stor succes. Historien fortsatte i Efter dig (2015) og blev afsluttet i starten af 2018, da Stadig mig udkom.

I 2019 udkom Jojo Moyes’ historiske roman The Giver of Stars på dansk med titlen Ræk mig stjernerne. Den er baseret på en virkelig historie og får på læsesitet Goodreads overstrømmende anbefalinger og en sand stjerneregn med på vejen fra begejstrede læsere verden over.

Man forstår godt, at hun er gået all in, for efterspørgslen er stor efter nye værker fra hendes pen. Ikke kun i England. Hendes romaner er oversat til 26 sprog.


www.jojomoyes.com

Fotograf: Steine Heilmann, 2015

Bøger