Ivar Gjørup

Beskrivelse

Ivar Gjørup, forfatter og oversætter, er cand.mag. i græsk og latin og gennem en årrække lektor ved Aarhus Katedralskole og Aarhus Universitet. Han udgav Den sjette sans i 2000 om ‘Sprog, skrift og bevidsthed gennem tre årtusinder’. Han har skrevet flere skuespil for børn og var i et kvart århundrede manden bag tegneserien Egoland i Politiken – 1984 til 2009 – i 2010 kåret til Bedste Danske Tegneserieskaber ved Komiks.dk i København.

Ivar Gjørup skabte ord og billeder sammen med komponisten John Frandsen til operaen Undermålerne i 2001, og i 2013 spillede Egoland-operaen 1/2leluja! i både Århus og København. Og han har også bidraget til den store nyoversættelse af Platons Samlede Værker i 6 bind, 2009 til 2015.

I november 2016 var Ivar Gjørup aktuel med værket Platons gåde - Den levende skrift. I bogen fortolker han Platons liv og livsværk og giver en introduktion til filosoffens tid. En bog både til de lærde og de nysgerrige, der tog ham "fem begivenhedsrige år – to år mere end forudset” at færdiggøre, som han beskriver det. For bl.a. det anmelderroste værk modtog han både Holbergmedaljen 2016 og Brandesprisen 2016.

Foto: Jon Bjarni Hjartarson, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Det knuste rige

Det knuste rige starter, hvor Den ustyrlige arving slutter.

Hartley Wright ligger på hospitalet med hukommelsestab. Eastons lillebror, Sebastian, ligger sammesteds i koma efter en bilulykke, der kan ende med at koste ham livet. Easton er splittet i to, da alle lader til at give Hartley skylden for ulykken.

Lige siden Hartley mødte Easton, er hendes liv blevet vendt op og ned. Ikke mindst nu, hvor hun ikke kan huske noget fra de sidste tre år og derfor er afhængig af, at dem omkring hende vil hende det godt. Det går dog hurtigt op for hende, at det langt fra er tilfældet – selv i forhold til forældrene er der noget, der skurer.

Easton virker bekendt og farlig på samme tid. Hun ved ikke, at han er den eneste ven, hun har – og at han vil gå til verdens ende for at hjælpe hende. Easton gør, hvad han kan for at få hende til at huske, hvad der gik forud for ulykken, men Hartley er af den overbevisning, at nogen ting måske er bedre glemt.    

Det knuste rige er femte bog om livet i og omkring Royalfamilien. Om forræderi, tillid og familiens magt. Hvem kan man, når det kommer til stykket, stole på?

Bøger af Ivar Gjørup

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Det knuste rige

Erin Watt

Tilføj til ønskeliste

Det andet køn

Simone de Beauvoir

Tilføj til ønskeliste

Den ustyrlige arving

Erin Watt

Tilføj til ønskeliste

Løgnenes Palads

Erin Watt

Tilføj til ønskeliste

Askeprinsen

Erin Watt

Tilføj til ønskeliste

Danske værker

Paul Ricoeur

Tilføj til ønskeliste

Papirprinsessen

Erin Watt

Tilføj til ønskeliste

Platons gåde

Ivar Gjørup