Ivar Gjørup

Beskrivelse

Ivar Gjørup, forfatter og oversætter, er cand.mag. i græsk og latin og gennem en årrække lektor ved Aarhus Katedralskole og Aarhus Universitet. Han udgav Den sjette sans i 2000 om ‘Sprog, skrift og bevidsthed gennem tre årtusinder’. Han har skrevet flere skuespil for børn og var i et kvart århundrede manden bag tegneserien Egoland i Politiken – 1984 til 2009 – i 2010 kåret til Bedste Danske Tegneserieskaber ved Komiks.dk i København.

Ivar Gjørup skabte ord og billeder sammen med komponisten John Frandsen til operaen Undermålerne i 2001, og i 2013 spillede Egoland-operaen 1/2leluja! i både Århus og København. Og han har også bidraget til den store nyoversættelse af Platons Samlede Værker i 6 bind, 2009 til 2015.

I november 2016 var Ivar Gjørup aktuel med værket Platons gåde - Den levende skrift. I bogen fortolker han Platons liv og livsværk og giver en introduktion til filosoffens tid. En bog både til de lærde og de nysgerrige, der tog ham "fem begivenhedsrige år – to år mere end forudset” at færdiggøre, som han beskriver det. For bl.a. det anmelderroste værk modtog han både Holbergmedaljen 2016 og Brandesprisen 2016.

Foto: Jon Bjarni Hjartarson, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Platons gåde

PLATONS GÅDE er en fortællende bog om en af filosofihistoriens største skikkelser. Ivar Gjørup, der er kendt som både tegneserieforfatter og Platon-oversætter, introducerer i PLATONS GÅDE til både Platon og hans Sokrates, men også til det Athen og det Grækenland, som de levede, skrev og talte i. Bogen er skrevet i et levende og lettilgængeligt sprog med den ambition af placere læseren i Athen sammen med Platon.

Bøger af Ivar Gjørup

Tilføj til ønskeliste

Platons gåde

Ivar Gjørup