Ida Holmegaard

Beskrivelse

Ida Holmegaard (f.1990) er uddannet fra Forfatterskolen, debuterede i 2015 med romanen EMMA EMMA og har siden udsendt den anmelderroste roman Graceland (2017), som blandt andet blev nomineret til Politikens Litteraturpris.

Holmegaard er vært på litteraturpodcasten Bølgerne, har bidraget til forskellige tidsskrifter, udgivet en række essays og et radiodrama hos AKT1. I februar 2020 er Holmegaard aktuel med bogen LOOK.

Fotograf: Sarah Michelle Riisager, 2019

Læs mere

Seneste udgivelse

Look

Look er en bog om tøj, tekstiler og mode. Om at læse og blive læst, og om den transformative kraft, der findes i at klæde sig på, klæde sig ud og skabe et look. Om stoffet mellem os og resten af verden.

I Look podes tøj og læsning på hinanden; i en række tekster, som spænder fra essayistik til lyrisk prosa, undersøger Ida Holmegaard tøj som sprog og materiale. Det er en bog om tøjets roller i litteraturen, i at skabe og omskabe køn, i politiske protester, i magtforhold, i sex, kærlighed og på det prekære arbejdsmarked. Look handler også om hvor tøjet kommer fra, om dets oprindelse i væve og på fabrikker. Tøjet, som er et udtryk og et arbejde, en stemningskatalysator og et effektivt forbyggende middel mod forkølelse.

Ida Holmegaard er en ung stærk stemme. Holmegaard etablerede allerede et navn med debuten EMMA EMMA og fik siden et anmeldergennembrud med romanen Graceland, der blev nomineret til Politikens Litteraturpris.

Bøger af Ida Holmegaard

Tilføj til ønskeliste

Look

Ida Holmegaard

Tilføj til ønskeliste

Graceland

Ida Holmegaard