Hans Kirchhoff

Beskrivelse

Hans Kirchhoff, født 1933, er dr.phil. og lektor i samtidshistorie ved Københavns Universitet 1967-2003. Blandt andet er Hans Kirchhoff en af landets mest fremtrædende eksperter i besættelsestiden. I bøger og artikler har Hans Kirchhoff således skrevet om 2. Verdenskrig, dansk flygtningepolitik i 1930’erne og -40’erne og om Holocaust.

DEN GODE TYSKER fra 2013 blev fornemt modtaget af anmelderne med ord som ’fremragende, ’imponerende’ og ’betagende’. Bogen skildrer, hvordan den tyske diplomat Georg Ferdinand Duckwitz fik sin plads i Danmarkshistorien, da han i efteråret 1943 advarede de danske jøder mod den kommende deportation.

I 2015 udgav Hans Kirchhoff bogen AT HANDLE MED ONDSKABEN. I bogen stiller Hans Kirchhof skarpt på, hvordan samarbejdspolitikken mellem den danske regering og tyskerne betød, at Danmark blev det af de besatte lande, der slap mest uskadt gennem Anden Verdenskrig.

Foto: Mikkel Østergaard/BAM/Scanpix

Læs mere

Seneste udgivelse

At handle med ondskaben

Samarbejdspolitikken mellem den danske regering og tyskerne betød, at Danmark blev det af de besatte lande, der slap mest uskadt gennem verdenskrigen. Men samarbejdet havde sin pris. Det betød støtte til et forbryderisk regime, og det tvang politikerne til pinefulde og problematiske handlinger, der rejste til opposition og modstand.

Samarbejdspolitikken har siden trukket sine dybe spor i den offentlige debat, med denne bog kaster Hans Kirchhoff et skarpt og personligt blik på samarbejdspolitikken og dens historiske forløb og søger ikke mindst bag om den senere tids moraliseren og fordømmelse for at forklare motiver og valg.

Bøger af Hans Kirchhoff

Tilføj til ønskeliste

Den gode tysker

Hans Kirchhoff