Forfattere | Gyldendal

Glenn Bech

Glenn Bech, født i Horsens 8. april 1991. Uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2017. Blev færdig på Forfatterskolen i 2019.

I januar 2021 debuterede han som forfatter med den 552 sider store roman Farskibet, der af anmelderne er blevet kaldt bl.a. "en rasende flot debut", "en overvældende kraftudfoldelse", "et stærkt vidnesbyrd", "et enormt ambitiøst kampskrift" og "et mesterværk".

For Farskibet har Glenn Bech modtaget Blixenprisen 2022 i kategorien ”Årets roman” og debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat. Romanen var shortlistet til Bogforums Debutantpris 2021 og indstillet til Weekendavisens Litteraturpris 2021. Derudover har Glenn Bech modtaget Albert Dams Mindelegat 2021, der tildeles ”en talentfuld dansk forfatter”.

I september 2022 udkom Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet, der har genren "manifest". Anmelderne skrev bl.a.: "Hans manifest er en redningsplanke til den, der føler sig undertrykt og alene", "Gid man kunne indsætte en trompetfanfare for at forkynde, at her kommer et værk væltende. Og gør ondt og gør godt og gør noget" og "En meget vigtig og nødvendig bog".

For Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet modtog Glenn Bech i marts 2023 Politikens Litteraturpris 2022.

glennbech.dk

Fotograf: Sara Galbiati, Gyldendal Medie, 2022

Bøger af denne forfatter