Erik Fosnes Hansen

Beskrivelse

ERIK FOSNES HANSEN, norsk forfatter. Blev født i New York i 1965 og voksede op i Oslo. Debuterede i 1985 med den kritikerroste roman FALKETÅRNET (da. oversættelse 1992). Hans anden roman, SALME VED REJSENS AFSLUTNING, der udkom i 1990 (da. oversættelse 1991), blev hans store internationale gennembrud.

I 1998 udgav Erik Fosnes Hansen romanen BERETNINGER OM BESKYTTELSE 1: NATTEN (da. oversættelse 1999), som han blev tildelt den norske boghandlerpris for. I 2006 modtog han igen denne pris, nu for romanen LØVEKVINDEN (da. oversættelse 2007). LØVEKVINDEN blev filmatiseret i 2016.

I 2017 udkom romanen HUMMERLIV.

Erik Fosnes Hansens bøger er oversat til over 35 sprog.

Fotograf: Marcel Leliënhof, 2007

Læs mere

Seneste udgivelse

Et hummerliv

Et hummerliv af den norske forfatter Erik Fosnes Hansen foregår i begyndelsen af 1980´erne og handler om fjortenårige Sedd, der er vokset op hos sine bedsteforældre på et højfjeldshotel, der har sin bedste tid bag sig: Nordmændene er begyndt at rejse sydpå i deres ferie i stedet for at tage på fjeldet, og det sætter sit præg på hotellets økonomi. Men det gælder om at holde facaden i orden, og bedstefaren gør sit bedste for at lade, som om alting er som før, tager på dyre indkøbsture til Oslo, bedstemoren bliver mere og mere hysterisk og umulig, og Sedd ser det hele og forsøger at undersøge alting efter bedste evne, men forstår alligevel ikke det hele.

Sedd er en klog og naiv og lidt ensom dreng, der har lidt svært ved at begå sig i verden. Man kan ikke andet end holde af ham, og man lever med ham i lyst og nød, lige indtil det hele kulminerer i et voldsomt drama: Læseren ved, at det hele må ende galt; men at det skulle gå galt, ja, det havde man virkelig ikke forstillet sig.

Bøger af Erik Fosnes Hansen