Dorte Rhode Nissen

Beskrivelse

Jeg, Dorte K. Rhode Nissen, er uddannet biolog med speciale i botanik. I mit firma, Nissen Consult, arbejder jeg med innovation inden for det grønne område med stigende fokus på fødevarer. Allerede før det blev moderne, har jeg indsamlet mange spiselige planter og bær i naturen til te, kryddersnapse, mad m.v.. Jeg skal helst en tur i skoven hver dag, og hvorfor så ikke tage en kurv med og høste lidt planter eller svampe ved samme lejlighed? Jeg er vild med at lave god mad, gerne med grønsager fra egen køkkenhave, svampe fra skoven og masser af vildt i sæsonen. Det er vigtigt at bruge sæsonens råvarer, og jo mere lokalt jo bedre. Skovsyre og en sommerbuk fra egen skov smager nu bedst! Jeg har nydt at være håndlanger i Ediths køkken, når hun har udviklet bogens opskrifter; selv om hun har temperament! Men allermest har jeg nydt at smage på al den gode mad! De eneste opskrifter hvor jeg har fået lov til at bestemme, er de opskrifter, hvor der indgår vildt. Og så har jeg samlet de vilde svampe til opskrifterne.

Læs mere

Seneste udgivelse

Danmarks natur - Spis vilde planter

De spiselige, vilde danske planter er autentiske, velsmagende og ofte sundere end deres dyrkede slægtninge. De vilde planter beriger vores mad og bringer Det Nordiske Køkken på verdenskortet.
Hver af de 52 arter, gennemgås med hensyn til: Udbredelse, hvornår de høstes, forvekslingsmuligheder, anvendelse og smag, ligesom der gives opskrifter på, hvordan de indgår
i de foreslåede retter. Bruger du vilde planter i dit køkken, bliver du glad hele tre gange. Når
du indsamler planterne, når du laver maden og sidst men ikke mindst, når du nyder et godt måltid. Velbekomme!

Bøger af Dorte Rhode Nissen