Daniel Dencik

Beskrivelse

Daniel Dencik, f. 1972, debuterede i 1998 med digtsamlingen Lyn på en motorvej. Han har senest udgivet nekrologen Via katastroferne (2012), som blev nomineret til Politikens Litteraturpris, romanen Anden person ental (2014) og novellesamlingen Grand Danois (2016), der er nomineret til Læsernes Bogpris.

Daniel Dencik har også instrueret dokumentarfilmene Moon Rider (2012) om en ung cykelrytters liv, Ekspeditionen til verdens ende (2013) om en ekspedition til Nordøstgrønland, portrætfilmen Tal R: The Virgin, som modtog Robertprisen 2014 for årets korte dokumentar, samt spillefilmen Guldkysten (2015) om danskernes slavehandel i Dansk Guinea, Vestafrika.

Daniel Dencik har tidligere skrevet om cykling for flere danske aviser.

Foto: Robin Skjoldborg, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Anden person ental

En mand får tvillinger med en kvinde, men deres veje skilles. De deler forældremyndigheden imellem sig, og det fungerer godt, indtil kvinden pludselig rejser falske anklager modmanden for vold og mishandling af børnene. Fra da af begynder et kafkask helvede, hvor myndighederne berøver manden al kontakt sine børn. Han kæmper, men kan intet gøre, for systemet lukker sig om moren og børnene. Tilbage er kun hans enorme savn og store sorg.

Bøger af Daniel Dencik

Tilføj til ønskeliste

Sportshjerte

Daniel Dencik

Tilføj til ønskeliste

Grand Danois

Daniel Dencik

Tilføj til ønskeliste

Anden person ental

Daniel Dencik

Tilføj til ønskeliste

Via katastroferne

Daniel Dencik