En flirt i sommervarmen: Vi anbefaler 10 romances til din ferie

Det er endelig blevet sommer, og forhåbentligt betyder det, at du får mulighed for at læne dig tilbage i en solstol med en god romance mellem hænderne. Her på redaktionen har vi udvalgt 10 romaner, som er perfekte til formålet.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

 Hjerter der skummer over af forelskelse.

 

Modsætninger der mødes og får sød musik til at opstå.

 

En gammel flamme som pludseligt bliver tændt.

 

Husk at pakke rigeligt med romance-romaner i håndbagagen, når du skal på sommerferie. Vi foreslår disse 10 bøger, som passer perfekt til liggestolen og kan gøre enhver bogelsker varm om hjertet og blød i knæene.

 

En århusiansk romance

Laura læser økonomi og er alenemor til toårige Elias, så hun har ikke rigtig tid til at dyrke det vilde studieliv i Aarhus. Helt omvendt er det for William, som lever det ubekymrede singleliv med masser af fester. Laura ved, at der, på trods af forskellighederne, er noget særligt mellem dem. Men kan hun tillade sig at følge sit hjerte – måske blot for en enkelt nat? VILD I NATTEN er første fritstående bind i den danske romanceforfatter L. Shermans FORFØRT I AARHUS-serie om modsætninger, misforståelser og den store kærlighed.

Vild i natten

Vild i natten

Laura har to store kærligheder i sit liv: økonomistudiet, hvor hun kan få lov til at nørde tal og grafer, og Elias, hendes to-årige søn. Det er svært at finde tid til fester for ikke at tale om dating og fyre, og hvem har hun overhovedet lyst til at lukke ind i Elias’ liv? Indrømmet, hvis hun skulle tillade sig den luksus, så ved hun godt hvem … Og måske kunne det også bare være for en enkelt nat?

Lige siden William mødte Laura første gang, har der været noget særligt imellem dem – som ikke kun skyldes, hvor fantastisk smuk, han synes, hun er. Men dengang var hun højgravid og havde en kæreste. Nu er hun single, men udfordringen er, at de er blevet gode venner og er i læsegruppe sammen. William lever det ubekymrede, vilde singleliv og går aldrig glip af en fest, så deres liv kunne heller ikke være mere forskellige.

Men måske tør de glemme det for en enkelt nat? Hvis de da kan nøjes med én …  

Vild i natten er en fortælling om modsætninger, der mødes, om forviklinger og misforståelser, men frem for alt uimodståelig kærlighed. Bogen er første og fritstående bog i L. Shermans Forført i Aarhus-serie.

En chance til

Sofie er blevet såret før, så hun har paraderne oppe, da hun finder ud af, at Jacob ikke bare har charmeret hende, men også været sammen med Emilie. For kan hun overhovedet stole på ham, og tør hun sætte sit hjerte på spil endnu en gang? DEN DU ER af Henriette Vesterbak er en romance fuld af humor, om at tage chancen og løbe efter kærligheden – selvom der er risiko for, at den kommer til at gøre ondt.

Den du er

Den du er

Hvordan ved man, om en flirt er mere end en flirt?

Sofie er egentlig ikke i tvivl. Efter at have grinet, delt utallige øl og ja, flirtet med Jacob – der godt nok er kendt som kunstakademiets største charmør – er hun sikker på, at der er mere mellem dem. Men alle hendes forestillinger krakelerer, da hun opdager, at han var sammen med Emilie fra deres hold kort tid efter, at han fortalte Sofie, at hun var ret dejlig.

Det er ikke første gang, Sofie er blevet besnæret af et skævt smil og et varmt blik, og hun lover sig selv, at hun ikke vil falde for Jacobs pis igen. Men det bliver en daglig kamp at modstå ham, når han insisterer på, at han vil gøre alt for at få en chance til. For hvor meget kan man egentlig ændre sig? Og tør hun for alvor stole på ham?

Samtidig er Sofies faglige selvsikkerhed i bund, og i horisonten venter en vigtig kunstudstilling og nogle svære valg. For det kræver mod at stole på sig selv – og sætte sit hjerte på spil.

Med følelserne helt uden på tøjet og masser af humor fortæller Den du er en stærk historie om den store kærlighed og om at finde modet til at ryste fortiden af sig. Romanen er det første uafhængige bind i serien Kærlighedens kunst.

En lockdown-flirt

Det kører egentlig for Caroline. Hun har købt lejlighed, landet drømmejobbet som musikanmelder og indledt en spændende affære med sin chef. Men da en pandemi lukker landet ned, og Caroline pludseligt er spærret inde i sin lejlighed, afskåret fra både job og flirt, føler hun, at hendes lykke er blevet aflyst. Lige indtil hun møder den eventyrlystne Casper, som har en helt anden idé om, hvad det gode liv består af. Det er i dén grad modsætninger, der mødes i den danske romanceforfatter Pia Konstantin Bergs romantiske komedie KYS DIN KÆRESTE PÅ REJSEN.

Kys din kæreste på rejsen

Kys din kæreste på rejsen

29-årige Carolines liv kører på skinner. Hun har lige købt lejlighed og landet drømmejobbet som musikanmelder – og så har hun tilmed scoret chefen Kaare. Alt er perfekt, hvis man altså ser bort fra, at Caroline får mavepine af at skrive de nådesløse anmeldelser, at Kaare, by the way, er gift og at en dødelig pandemi har lagt landet ned ...

På et splitsekund bliver alt aflyst. Vennerne isolerer sig med deres kærester, Kaare prioriterer familien og Caroline bliver sendt på tvungen orlov. Hendes sociale liv består af daglige telefonsamtaler med hendes overbeskyttende forældre, sporadiske sms’er fra vennerne og spontane altanmøder med naboen John – en 94-årig globetrotter med hang til alkohol og technomusik.

Foråret ser ikke ligefrem lyst ud, indtil Caroline bogstaveligt talt støder ind i Casper, som vender op og ned på hendes forestillinger om det gode liv. Hans optimisme smitter, selvom han slet ikke er den, hun troede, hun var på udkig efter. Men kan han være lige den, hun har brug for?

Kys din kæreste på rejsen er en romantisk komedie om at turde bryde ud af præstationsræsets hamsterhjul og satse på eventyrets sitrende usikkerhed.

En roadtrip-romance

På vej til bryllup i det skotske højland kører en bil ind i Addie og hendes storesøster bil. Det viser sig at være Addies ekskæreste Dylan og hans ven Marcus, som sidder den anden bil, og de er på vej til samme bryllup. Nu må de køre resten af turen sammen, og mens Addie og Marcus ikke kan fordrage hinanden, begynder hun at genkalde sig følelser for sin eks. ROADTRIP af Beth O’Leary er en romance fuld af humor, hemmeligheder og selvfølgelig masser af stærke følelser.

Roadtrip

Roadtrip

En bil. Fem mennesker. Tusind ting de i hvert fald Ikke skal tale om ...

Addie og hendes storesøster, Deb, er på vej til bryllup i det skotske højland. Men turen når knap at begynde, før en bil kører ind i dem. Føreren er ingen anden end Addies eks, Dylan, som hun ellers har haft held med at undgå i to år. Dylan og hans ven, Marcus, er også på vej til brylluppet. Addie ved, at Marcus synes lige så lidt om hende, som hun gør om ham – og dét siger ikke så lidt. Til gengæld får hun stadig sommerfugle i maven, når hun ser Dylan.

Nu står de fem strandede gæster med én køredygtig, rød Mini Cooper. Så før Addie overhovedet når at protestere, er bilen proppet med mennesker, bagage og betændte hemmeligheder. En ulykke kommer sjældent alene, og Addies nøje planlagte tur bliver afbrudt af bilproblemer, flirts, forsvindingsnumre og skænderier. Alt imens må Addie og Dylan se fortiden, sig selv og hinanden i øjnene.

Roadtrip af Beth O’Leary er en romantisk komedie om en tur fyldt med overraskelser, excentriske rejsekammerater og lige dele lykketræf og sort uheld.

Pressen skriver:

”Læs den! Elskede den fuldstændigt!” – Christina Lauren

”En udforskning af den første kærlighed, dens overvældende dumdristighed og det, der sker flere år senere, efter bruddet, når det hele er forbi. Alt sammen indkapslet i én biltur.” – Gillian McAllister

”Så romantisk og rørende og fantastisk fortalt med relaterbare, men smukt ufuldkomne karakterer.” – Louise O’Neill

”O’Leary er en fremragende iagttager af mennesker og en frygtløs, diabolsk iscenesætter … Roadtrip er en intens romance med en virkelig fantastisk sans for humor …” – BookPage

Roadtrip er hed, sexet, virkelig vittig og skamløst romantisk. Jeg kunne ikke få nok! … Ingen gør det som Beth O’Leary.” – Laura Jane Williams

En forelskelse fra fortiden

Grace er den ukronede spiondronning af Covent Garden. Hun er rå og kan slå fra sig, og ingen kan hamle op med hende. Lige indtil hun møder Ewan, hertugen af Marwick. Den mand hun engang elskede – som forrådte hende og nu er grunden til, at hun lever det liv, som hun gør. Nu vil Grace have hævn, men Ewan vil vinde hendes hjerte tilbage. Kan hun stå imod, når de gamle følelser begynder at melde sig? DRONNINGENS DILEMMA er sidste bind i Sarah MacLeans medrivende BAREKNOCKLED BASTARDS-trilogi.

Dronningens dilemma

Dronningens dilemma

Hele sit liv har Grace flygtet fra fortiden. Efter at være blevet forrådt af sin første – og eneste – kærlighed, har hun skabt sig et nyt liv i Londons barske gader som den ukronede spiondronning af Covent Garden. Hverken Graces skarpe tunge eller propre næve har nogensinde mødt sit modstykke … indtil den dag, hvor hun igen står ansigt til ansigt med den mand, hun engang elskede.

Ewan, hertugen af Marwick, har målrettet og nådesløst forsøgt at opspore den kvinde, han aldrig har formået at glemme. Nu hvor han endelig har fundet hende, vil han gøre alt for at vinde hendes hjerte tilbage.

Men det sidste Grace ønsker er forsoning. Ude af stand til at glemme, søger hun kun hævn. Kend din fjende siger man, men jo bedre Grace lærer Ewan at kende, desto sværere bliver det at stå imod, når gamle følelser blusser op, stærkere end nogensinde.

Dronningens dilemma er den tredje og sidste bog i Bareknuckle Bastards-trilogien, om tre brødre knyttet sammen af en dyster fortid, de ikke kan flygte fra … og kvinderne, som tvinger dem i knæ.

 

“Er du på udkig efter en begavet, underholdende og lidenskabelig historisk romance, anbefaler jeg alt af Sarah MacLean.” – Lisa Kleypas

”På magisk vis skaber MacLean en storslået romance, der er lige så tilfredsstillende, som den er nyskabende.” – New York Times Book Review

“Et dristigt, feministisk blik på, hvordan magt er forbundet med identitet og begær. Dronningens dilemma er en fortræffelig, næsten filmisk afslutning på serien: mørk, vovet, lækker og en absolut fornøjelse.” – Kirkus Reviews

En rigtig ladys kærlighed

Vi befinder os i 1800-tallets England, og for Beatrice Wolf er det en uoverskuelig mission at skulle finde den rette ægtemand. Hun ved, at hun skal gifte sig for at sikre sin fremtid, ikke af kærlighed, men hun har ikke lært at navigere i Londons aristokratiske lag. Det har til gengæld den arrogante hertug af Greycourt, som hjælper Beatrice med at blive en rigtig lady. Og jo længere  hun kommer ind under huden på Grey, jo mere begynder hendes følelser for ham at vokse. Hvis du falder for HERTUGINDEPROJEKTET, kan du glæde dig over, at denne bog blot er første bind i Sabrina Jeffries romance-serie.

Hertugindeprojektet

Hertugindeprojektet

Beatrice Wolf har forliget sig med, at et kærlighedsægteskab ikke ligger i kortene for hende. Kun en velhavende ægtemand vil kunne sikre hendes fremtid. Men sådan en er svær at finde, når man ikke har lært alle de uskrevne regler, der hører Londons selskabsliv til …

Da hertugen af Greycourt indvilliger i at hjælpe Beatrice med at blive en rigtig lady, ser han det udelukkende som en familietjeneste. Mange års erfaring har gjort Grey til en mester i at navigere selskabslivet og sæsonens baller, men hans fortid har lært ham, at man bedst beskytter sig selv ved ikke at lade andre komme for tæt på.

Men til takten fra dansetimerne, og jo mere Grey og Beatrice lærer hinanden at kende, begynder han alligevel at mærke følelserne trænge sig på. Og Beatrice mærker, at der inde bag Greys lag af arrogance findes en anden side af ham end den, han normalt viser omverdenen. Hun kan ikke fornægte tiltrækningen, heller ikke selvom hun ved, at den tilknappede hertug næppe er ægtemandsmateriale …

Hertugindeprojektet er første bog i Duke Dynasty-serien af Sabrina Jeffries, der byder på romantik og familieforviklinger i 1800-tallets England.

 

”Enhver, der læser romance, bør absolut læse Sabrina Jeffries!” – Lisa Kleypas

 ”Hertugindeprojektet har lidt af det hele: en selvstændig, bramfri heltinde, en lækker hertug, der har svært ved at stole på nogen, og et mordmysterie. Komplekse, intense karakterer giver liv til siderne med gnistrende sexscener og intriger.” – Publishers Weekly

”Læsere vil elske Grey og Beatrice, det gode tempo samt den fængslende handling, som vil fastholde deres opmærksomhed.” – Kirkus Reviews

Duke Dynasty-serien er endnu en forbilledlig historisk romance sat i Regency-tiden fra Sabrina Jeffries’ tilsyneladende uudtømme lige kilde af fascinerende karakterer og fængende plots.” – Booklist

En forlæggers forelskelse

Amanda Briars og Jack Devlin møder hinanden i 1800-tallets London, men på usædvanlig vis. Amanda er forfatter, og da hun runder de 30 år, tilbringer hun natten med en høj, flot mand. Den mand er Jack, og det skal vise sig, at han er forlægger og har købt hendes manuskript. Nu er det op til Jack at bevise, at de godt kan få det til at fungere, både professionelt og privat. Det er den anerkendte romance-forfatter Lisa Kleypas, som står bag MIN I NAT. En rigtig page-turner-romance, der både er underholdende og får dit hjerte til at slå lidt hurtigere.

 

Min i nat

Min i nat

Det skulle bare have været for en enkelt nat …

Da den selvstændige og ugifte forfatterinde Amanda Briars fylder 30, giver hun sig selv en helt særlig fødselsdagsgave: en nat med en mand.

Så da en høj, flot mand dukker op på det aftalte tidspunkt, forventer hun derfor en lidenskabelig nat med en fremmed, hun aldrig skal se igen.

Hvad hun ikke ved er, at manden er Jack Devlin, en fremadstormende forlægger, der har opsøgt hende for at tale om hendes bøger. Han gennemskuer misforståelsen, men kan ikke modstå chancen for at give Amanda en smagsprøve på det, hun drømmer om. Bare for én nat.

Da Amanda møder ham igen og opdager, at han er den forlægger, som har købt hendes manuskript, bliver hun rasende. Jack vil udgive det for enhver pris, men langsomt går det op for ham, at det ikke længere kun er forretningsmanden i ham, der vil have hende. Han har tabt sit hjerte til Amanda og må nu overbevise hende om, at hun ikke er nødt til at vælge mellem sin frihed og kærligheden.

Min i nat er en underholdende kærlighedshistorie, der udspiller sig i 1800-tallets London, om to viljestærke mennesker, der forelsker sig.
 

Pressen skriver:

"Hvis du har læst andet af Lisa Kleypas eller generelt er vild med bøger fra 1800-tallets England, så kan jeg varmt anbefale denne". - Deungesord.dk 

 

 

En uforløst forelskelse

Som CEO for en tech-startup i det pulserende New York skal der meget til at slå Jess Cohen ud. Men da hendes ekskæreste Jake pludselig er tilbage i byen for at tale bruddet igennem med hende, begynder noget at røre på sig under hendes ellers så selvsikre facade. UFORLØST af Kelly Rimmer er tredje bind i START UP IN THE CITY-serien, men den kan sagtens læses selvstændigt.

 

Uforløst

Uforløst

Jess Cohen er vant til at møde verden med charme, selvtillid og velplejet hår, og som CEO for en stor techstartup holder hun altid hovedet koldt og kortene tæt ind til kroppen. Intet kan ryste hende … var hun overbevist om, indtil hun opdagede, at hendes ekskæreste Jake er tilbage i New York.

Jake har aldrig forstået, hvorfor Jess slog op for to år siden, og smerten og forvirringen efter deres bratte brud sidder stadig i ham. Nu er han tilbage for at få talt ud, så han én gang for alle kan komme videre med sit liv.

Men Jess er stadig den samme kvinde, som han faldt for dengang, og da Jake får et sjældent glimt af sårbarhed bag hendes ellers så uigennemtrængelige facade, må han erkende, at han stadig elsker hende. Jess har sine egne grunde til at have paraderne oppe, grunde hun aldrig har afsløret for nogen før. Men måske er det på tide at lægge fortiden bag sig og indse, at man ikke bliver svag af at give sit hjerte til en anden?

Uforløst er tredje, selvstændige bog i den romantiske Start Up in the City-serie om en gruppe venner i 30’erne, som kæmper med og for kærligheden i New York.
 

”Til fans af romance med fingeren på pulsen.” – Publishers Weekly

”Følelsesladet, tilfredsstillende, sød og så, så god.” – New York Times-bestsellerforfatter Kylie Scott

”Kelly Rimmer minder os om, at alle forhold er forskellige, og i Uforløst tager hun læseren med på Jess og Jakes følelsesmæssige rejse.” – Fresh Fiction

En fornem kvindes nye fremtid

Blair dukker pludseligt op i mekanikeren Griffins liv, iført en stor balkjole og væltende ud af en sammenbrændt bil. Griffin tilbyder Blair tag over hovedet for natten, og mødet mellem en datter af overklassen og hendes redningsmands mere simple liv får hende til at drømme om et helt nyt eventyr. Men alligevel er det ikke let for de to at vælge, hvilken vej de skal gå. VILD MED DIG er første bind i Melanie Harlovs svimlende romantiske BELLAMY CREEK-serie.

Vild med dig

Vild med dig

For Griffin er det ikke hver dag i den hyggelige, lille by Bellamy Creek, at en smuk kvinde vælter ud af en ødelagt bil i en stor, hvid balkjole. Med sine høje hæle og endda en tiara er Blair på alle måder malplaceret, men hun er også sjov og helt igennem uimodståelig. Og med sammenbrændt bil og ingen penge på lommen giver Griffin hende et sted at sove for natten.

Blair var på vej til at starte sit nye liv langt væk fra sine kontrollerende overklasseforældre, men mødet med mekanikeren Griffin ændrer alt. Han er desperat efter at få sit værksted på fode igen, og Blair ser straks muligheden for en aftale: Hun hjælper ham med at renovere og relancere forretningen, og Griffin fikser hendes bil og ansætter hende, indtil den er klar.

Det burde være en win-win … men det er sværere at holde sig til planen og fra hinanden end som så, også selvom Griffin ved, at det aldrig vil gå: Blair ønsker sig et eventyr med en lykkelig slutning, og han kan aldrig se sig selv som prinsen i den historie.

Vild med dig er en fortælling om to mennesker, der står ved en skillevej. Kan de frigøre sig fra fortiden og andres forventninger og vælge kærligheden? Vild med dig er den første bog i Bellamy Creek-serien.

En redningsmission

Ellies far har fået en ny, ung kæreste, og da han vil sætte hendes barndomshjem til salg og inviterer til én sidste fest i huset, nægter hun at dukke op. Lige indtil Ellie kommer i tanke om sin elskede babusjkadukker, som stadig ligger i huset. For at få fat i dukken må Ellie alligevel må tage over til huset og snige sig forbi spøgelserne fra fortiden – helst uden at blive opdaget. Sophie Kensellas roman PARTYCRASHEREN er en både sjov og varm fortælling om krakeleret familieidyl og at finde frem til sine sande værdier.

Partycrasheren

Partycrasheren

Effie har aldrig fået forliget sig med forældrenes skilsmisse, der trak tæppet væk under hendes minder om en idyllisk og lykkelig barndom. Og det bliver ikke bedre, da faren og hans nye, yngre kæreste sætter hendes højtelskede barndomshjem til salg. Da Effie modtager en lunken invitation til den sidste store fest, er hendes svar et klokkeklart ”Nej tak”.

Indtil hun vågner rædselsslagen op midt om natten med kun én ting i tankerne: sine dyrebare babusjkadukker, der stadig befinder sig i huset. Effie lægger en plan: Hun vil snige sig ind, mens festen er i gang, snuppe dukkerne og skynde sig ud. Ingen vil nogensinde ane, at hun har været der.

Men før hun ved af det, må Effie undvige både en hund, dørmanden, familiemedlemmer og ekskærester. Og kunne hun så i det mindste finde dukkerne … samtidig må hun fra sit skjul lægge ører til ikke blot uventede sandheder om sin familie, men også om sig selv.

Partycrasheren er en humoristisk og hjertevarm fortælling om at finde tilbage til sin familie og lære sig selv at kende i processen.

Pressen skriver:

”Sophie Kinsella har fingeren på den kulturelle puls, samtidig med at hun efterlader mig flad af grin.” – Jojo Moyes

”Med humor og lethed bekender bogen sig til overbevisningen om, at kærlighed i sidste ende overvinder alt.” – Publishers Weekly

”Kinsella har et ægte talent for at skrive sjovt.” – The Boston Globe

Partycrasheren har skarpsindigheden, humoren, varmen og de pragtfulde karakterer, som jeg elsker ved Sophie Kinsellas bøger.” – Jo Thomas

”Jeg elsker at forsvinde ind i en Sophie Kinsella-bog.” – Jodi Picoult

”Fyldt med fantastiske karakterer og rablende skøre situationer. Jeg elskede den fuldstændigt!” – Jill Mansell

”Eskapisme af den bedste slags.” – Lucy Diamond