34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

9 november-nyheder fra Gyldendal

Fra Nordkorea til det antikke Rom. Panglao til Vamdrup. Novembers udgivelser kommer vidt omkring. Alle forsøger de at udforske og forstå nogle af livets og verdens store spørgsmål. Så uanset, om du vil til Wuhan og forstå coronapandemien lidt bedre, ind på en brun bodega og lære typerne dér lidt bedre at kende eller helt med ind i Det hvide hus som et verdenssamfund er ved at falde fra hinanden, kan du finde din næste læseoplevelse her.

November-nyheder: Jim, Aldrig og Vi kan gøre meget

 

RAMT af Sofie Lassen-Kahlke

RamtMange kender Sofie Lassen-Kahlke som succesfuld skuespiller fra film og tv, men nu lukker hun op for en ukendt side af sig selv i bogen RAMT - 39 historier om at fylde 40, hvor hun deler ud af personlige hverdagsfortællinger.

På hjemmefronten kører det med mand og tre børn, alligevel er hun forvirret, for hvad er det egentlig, der gør hende lykkelig? Bliver hun det af et besøg hos plastikkirurgen eller ved at købe en svensk ødegård?

Sofie Lassen-Kahlke skriver ærligt om, hvordan det er at komme i 40'erne. Her står tankerne om livet så meget i kø, at selv psykologen ikke altid kan hjælpe hende på rette spor. Nogle gange ønsker hun bare igen at være lille pige og ligge i sine forældres sofa med et tæppe over sig og høre Anne Linnet.

RAMT af Sofie Lassen-Kahlke udkommer d. 2. november.

 

DEN GYLDNE HEST af Peter Ingemann

Den gyldne hestPeter Ingemann var kun fire-fem år, da han begyndte at komme på de brune værtshuse. Først med sin far og siden som teenager og voksen. Han elsker stadig at komme på de brune værtshuse. Og han elsker at hade dem.

DEN GYLDNE HEST er historier fra en brun bodega. Det er en humoristisk bog, hvor det alvorlige forplanter sig efterfølgende – måske undervejs.

Bogen er skrevet med en varm og dyb kærlighed til miljøet og typerne, der kom og kommer på de brune bodegaer. Men fortællingen er ikke blåøjet eller på nogen måde romantiserende. Det er en både sjofel og usentimental bog.

Omdrejningspunktet for fortællingerne i DEN GYLDNE HEST er undfangelsen af journalist, tv-vært og forfatter Peter Ingemanns dybt ukorrekte fætter Pete Donny Ingemann – i dag barejer og alfons i Pattaya (og Peter Ingemanns alter ego).

I denne bog møder læseren en Peter Ingemann, som man aldrig har set før. De enkelte historier i bogen er et sammenkog af fantasi og virkelighed, fortolkninger og oplevelser, som Peter Ingemann selv har opsamlet på værtshuse og fået fortalt.

DEN GYLDNE HEST af Peter Ingemann udkommer d. 2. november.

 

VI KAN GØRE MEGET af Caspar Eric

Vi kan gøre megetCaspar Erics VI KAN GØRE MEGET er tolv digtsuiter fra og om en verden i undtagelsestilstand.

En verden, hvor det unormale pludselig er blevet normalt. Hvor de globale kriser er rykket helt ind i parforholdet, i festerne med venner og i nattens drømme.

Det er en digtsamling om at leve i en slags hverdagsdystopi, hvor døden er blevet en naturlig del af livet, og hvor afmagten og vreden og metaltrætheden har sat ind.

Det er digte, der forsøger at finde lys i sprækkerne og at grave en næstekærlighed frem fra det afbrudtes tid. Og det er en digtsamling, der tager os fra livet som andelsejer til minder om ferier, der pludselig virker skamfulde, til kærligheden mellem venner, der hopper op på bordene, til en strand hvor børnene synger i tågerne, til visionen om en fremtid af knækkede kroppe, til en bunker hvor håbet spirer i mørket, til gaderne hvor romerlysene spreder sig på ny, og tilbage til parforholdets boble, hvor der samles kræfter til at bevæge sig ud i en verden, der på en gang virker forandret og frosset fast.

VI KAN GØRE MEGET af Caspar Eric udkommer d. 4. november.

 

BARNET FRA THY af Maria Helleberg

Barnet fra ThyBARNET FRA THY er tredje bind i Maria Hellebergs slægtshistorie, som også omfatter romanerne KVINDERNE FRA THY og SØSTRENE FRA THY. Bogen kan læses selvstændigt

Maria bliver født i 1956. Tiden er præget af opbrud: Nye tankestrømme vinder frem, "den gamle verden" udfordres. Marias forældre er progressive og intellektuelle, de hylder den nye tids idealer og byder forandringerne velkommen. Alting synes muligt. Men et eskalerende alkoholmisbrug, hemmelige affærer og et snigende vanvid truer med at splitte familien ad.

BARNET FRA THY er en fortælling om en far på kollisionskurs, en desillusioneret mor – og et nysgerrigt enebarn i kernen af et smuldrende ægteskab. En barsk, humoristisk og livsbekræftende erindringsroman om at vokse op i 1960’ernes Danmark. En intens fortælling om at være barn i efterkrigstiden - og til alle tider.

Historien er inspireret af Maria Hellebergs egen barndom.

BARNET FRA THY af Maria Helleberg udkommer d. 5. november.

 

JIM af Jim Latrache-Qvortrup og Rasmus Elmelund

JimEfter en turbulent barndom på kostskole, børnehjem og i plejefamilie tog Jim Latrache-Qvortrup som 19-årig til Fremmedlegionen og blev faldskærmssoldat.

Senere begyndte han at sælge narko og blev i 90’erne og 00’erne leverandør af kokain til det københavnske jetset, indtil han en dag blev fanget og sendt i fængsel. Dømt for 1,6 kilo kokain.

Mødet med en kvinde mellem to fængselsophold gjorde, at han forandrede sit liv og sin tankegang radikalt. Han blev lovlydig forretningsmand og er i dag en succesfuld iværksætter med gang i flere forretninger og projekter i København.

På sidelinjen har han i fire år været undercover i Nordkorea og spillet rollen som den falske forretningsmand Mr. James, som infiltrerer det lukkede regime i Mads Brüggers dokumentarfilm Muldvarpen – Undercover i Nordkorea.

JIM af Jim Latrache-Qvortrup og Rasmus Elmelund udkommer d. 5. november.

 

SJUFT af René Fredensborg

SjuftPå den filippinske ø Panglao ligger et lille stykke Danmark. Icebear hedder baren, Bjarne hedder ejeren. Han er egentlig VVS’er fra Vamdrup ved Kongeåen, far til Dennis, Kenneth og René. For René, hans ældste søn og mulige arving til det filippinske barrige, hedder han kun en ting: Don Bjarno, og han er og bliver et mysterium.

Bjarne fra Vamdrup kan tæve rockere og tømme fadølsankre. Han lærer den unge René at score kvinder, og han lærer ham, at man må være kold for at klare sig gennem tilværelsen. Måske er det derfor, han efter skilsmissen fra Renés mor aldrig er til stede; altid på farten, altid lige flyttet ud af en lejlighed, pludselig bosat på Thule-basen og så, da han bliver træt af skandinavisk middelmådighed, hotelejer på Filippinerne.

Da René i 2010 rejser til Filippinerne for at fejre Don Bjarnos 60-års fødselsdag, har de begge flere forliste ægteskaber bag sig. Don Bjarno har giftet sig igen, filippinsk, og det viser sig med årene, at der er også mulighed for giftermål for René. Men er livet med et hotel og filippinsk storfamilie så ukompliceret, som Don Bjarno beretter?

Romanen SJUFT af René Fredensborg er en fortælling om en lang rejse fra Sønderjyllands grå tåge til den bagende sol på Filippinerne. Om at blive den far, man havde svoret ikke at være. Det er arbejderklassens våde, men uglamourøse globalisering, en kuldslået roman om at begå sig i verden som en sjuft.

SJUFT af udkommer d. 5. november.

 

ALDRIG af Ken Follett

AldrigKen Follett er tilbage i storform med en hæsblæsende og højaktuel spændingsroman i verdensklasse.

ALDRIG er en fortælling om helte og skurke, menneskesmuglere og elitesoldater, svækkede politikere og opportunistiske oprørere: en nervepirrende fortælling om alt det, der aldrig må ske.

I Saharørkenen er to efterretningsagenter på sporet af en magtfuld gruppe terrorister. Ustandseligt sætter de livet på spil – og da de hovedkulds forelsker sig i hinanden, får det fatale følger.

Ikke langt derfra kommer en smuk, ung enke i klammeri med menneskesmuglere under sin illegale rejse til Europa, og en mystisk mand kommer hende til undsætning. Men er han virkelig den, han giver sig ud for at være?

I Kina udfordrer en ambitiøs embedsmand den gamle garde af kommunistpartiet, der muligvis er ved at føre landet og dets tætteste militære allierede, Nordkorea, ud på katastrofekurs.

Og i USA navigerer Pauline Green, landets første kvindelige præsident, behændigt mellem terroristangreb, ulovlig våbenhandel og smædekampagner.

Men da en uforudset handling skaber en kædereaktion, bliver USA og verdens øvrige stormagter fanget i et skæbnesvangert spil, og efterhånden som begivenhederne tager fart, kan ingen standse det uundgåelige …

ALDRIG af Ken Follett udkommer d. 9. november.

 

VIRUSDETEKTIVEN af Thea Kølsen Fischer og Lars Hvidberg

VirusdetektivenThea Kølsen Fischer, professor i public health, virusinfektioner og epidemier, bliver i 2020 udvalgt af WHO som én af 10 internationale eksperter til at deltage i den mission, der skal påbegynde arbejdet med at finde kilden til coronapandemiens udbrud.

Holdet ankommer til Wuhan, Kina, i januar 2021. Efter 14 dages total isolation får de eksklusiv adgang til nogle af de centrale scener fra epidemiens allerførste dage: Huanan Wet Market, som har været forseglet, siden mange af de tidligste tilfælde blev opdaget her, det berømte og blandt konspirationsteoretikere berygtede Wuhan Institute of Virology samt flere af de hospitaler, hvor de første patienter blev indlagt.

Eksperterne taler med de læger og sygeplejersker, som behandlede de første Covid-19-patienter og slog alarm, og de møder Patient 0.

Det er deres opgave at spole filmen så langt tilbage som muligt for at nærme sig det øjeblik, hvor det første menneske blev smittet med SARS-CoV-2. Men storpolitiske interesser risikerer at forstyrre det videnskabelige fokus for missionen.

VIRUSDETEKTIVEN er Thea Kølsen Fischers egen insider-beretning om at forfølge sporene fra det smitteudbrud, der førte til vor tids største globale krise.

VIRUSDETEKTIVEN af Thea Kølsen Fischer og Lars Hvidberg udkommer d. 25. november

 

TULLIAS VERDENS af Kerstin Ekman

Tullias verdenEn af nordens største fortællere, Kerstin Ekman, skriver en ung kvindes liv og verden frem fra en fjern fortid.

Med skønlitterære og personlige nedslag er TULLIAS VERDENS en fortælling om kvindeliv på tværs af årtusinder, krige og magtkampe. Tullia levede i det antikke Rom som datter af Cicero.

Kerstin Ekman inder spor af Tullia i faderen Ciceros breve og af det antikke kvindeliv mere generelt hos blandt andre Ovid, Lukrets, Properts og Catul. Det var mænd, der skrev for evigheden i det antikke Rom, kvinder levede tavse liv. TULLIAS VERDENS bliver derfor til i et møde mellem en nutidig kvindelig forfatters fantasi og antikkens mandlige digteres overleveringer. Tilsammen bliver det til et troværdigt, rørende og sine steder stilfærdigt rasende portræt af Tullia - og de myriader af kvinder, der levede omkring hende.

TULLIAS VERDENS løfter sløret fra antikkens skjulte kvindebilleder. Det autobiografiske element, Ekmans egen historie, lyser samtidig ned over siderne.

TULLIAS VERDENS handler om retten til at få fortalt sin egen historie. Og retten til at forstå hvordan kvindeliv blev levet den gang det kun var mænd, der tog ordet. De tavse kvinder fra Antikken hvisker deres historie til Kerstin Ekman, der puster liv i myterne og knytter bånd mellem en ung enke i Cæsars Rom og en aldrende forfatterinde i det 21. århundredes Sverige.

TULLIAS VERDENS af Kerstin Ekman udkommer d. 29. november.

Suzanne B.
Litteraturguide

50 klassikere du skal læse før du dør

12-08-2021

Vi har spurgt Gyldendals skønlitterære afdeling om de største læseoplevelser. De er kommet med deres bud på 50 klassikere, du skal læse, før du dør.
Oktobers nye udgivelser
Anbefalinger

Oktober måneds bøger

01-10-2021