Billede fra bogen Det må ikke koste liv at give liv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 års kamp for kvinders sundhed

Hvert andet minut døgnet rundt dør en kvinde på grund af komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er mere end 300.000 kvinder om året, over 800 hver dag. Dødsfaldene sker primært i verdens fattigste og uroplagede lande – især i Afrika syd for Sahara. Heldigvis er der nogen, der taler deres sag. 

Størstedelen af dødsfaldene kan forhindres, hvis kvinden får professionel og kvalificeret hjælp af sundhedspersonale i løbet af sin graviditet og fødsel. Derfor har Maternity Foundation de seneste 15 år gjort det til deres mission at uddanne og støtte jordemødre og fødselshjælpere i at skabe mere sikre fødsler for millioner af kvinder og spædbørn verden over.

Billede fra bogen Det må ikke koste liv at give liv

Med teknologien som løftestang

Kvinders sundhed er stadigvæk et af de områder med størst global ulighed mellem rige og fattige lande. Ofte er det en ganske lille indsats, der skal til for at sikre, at flere kvinder og spædbørn overlever en graviditet og fødsel. Det handler især om uddannelse og om at skabe adgang til et sundhedssystem, der er rustet til opgaven. Her kan teknologiske løsninger og innovative tilgange være game-changere indenfor globalt udviklingsarbejde, fordi man for færre penge kan nå langt ud. 

Maternity Foundation har netop brugt teknologien som løftestang. Organisationen skaber digitale redskaber og innovative træningsmetoder, som jordemødre og fødselshjælpere over hele verden kan bruge i deres arbejde – fra små klinikker i Sierra Leone til distriktshospitaler i Indien og flygtningelejre i Etiopien. Fokus er hele tiden på at skabe mere sundhed for kvinder og børn, og ved at bruge digitale platforme og innovative tilgange, når Maternity Foundation ud til de fjerneste afkroge af verden, hvor det ellers kan være svært at hjælpe.

Organisationen har blandt andet udviklet Safe Delivery. En app, hvor jordemødre og fødselshjælpere direkte via deres mobil eller tablet kan få uddannelse, råd og konkret vejledning, når der opstår komplikationer hos en gravid kvinde eller under en fødsel. Og det kan redde liv. Hver dag.

Det startede med en drøm rundt om et køkkenbord

I år kan Maternity Foundation så fejre deres 15 års jubilæum, og det markeres med udgivelse af bogen DET MÅ IKKE KOSTE LIV AT GIVE LIV. En bog, der tager læseren med på Maternity Foundations rejse fra en lille dansk organisation, der startede med seks idealistiske kvinder omkring et køkkenbord, til i dag at være en vigtig international spiller i indsatsen for kvinders og børns sundhed, med H.K.H. Kronprinsesse Mary som protektor.

Bogen giver via en mosaik af forskellige stemmer og fortællinger indblik i, hvordan ildsjæle sammen med stærke samarbejdspartnere, eksperter og sundhedspersonale, verden over, kan løfte en organisation og den globale dagsorden til et nyt niveau. Og afhjælpe globale udfordringer og uligheder inden for kvinders sundhed via teknologi.

”Alle kvinder, uanset hvor de bor, har ret til en sikker graviditet og fødsel. Det er en vision, jeg deler med Maternity Foundation, og som netop er årsagen til, at jeg med stolthed har været protektor for deres arbejde de seneste ti år. Jeg har været vidne til deres vækst og udvikling igennem årene; fra en lille, men ambitiøs NGO med lokale aktiviteter i Etiopien til en stærk global aktør inden for mødresundhed og digitale løsninger. Deres rejse, erfaringer og engagement i sagen er noget, vi alle kan lære af – det ved jeg, jeg har.”

Det må ikke koste liv at give liv er skrevet af Kirsten Weiss, udkommer hos Gyldendal d. 10. december, og for hver bog solgt doneres 100 kroner til Maternity Foundations arbejde.

Det må ikke koste liv at give liv

Det må ikke koste liv at give liv

Hvert andet minut døgnet rundt dør en kvinde på grund af komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel. Det er mere end 300.000 kvinder om året, over 800 hver dag. Heldigvis er der nogle, der arbejder for deres sag. For Maternity Foundation er en skarp hjerne og et varmt hjerte ikke hinandens modsætninger, men tværtimod hinandens forudsætninger. Organisationen skaber digitale redskaber og innovative træningsmetoder, som hele verdens jordemødre og fødselshjælpere bruger i deres hverdag. Fokus er hele tiden på at skabe mere sundhed for kvinder og børn for færre penge, til glæde for flere og med teknologien som hjælp. DET MÅ IKKE KOSTE LIV AT GIVE LIV er historien om Maternity Foundation, der startede med fem idealistiske kvinder omkring et køkkenbord, og i dag, 15 år senere, er en vigtig international spiller i indsatsen for kvinders og børns sundhed, med H.K.H. Kronprinsesse Mary som protektor.

For hvert solgt eksemplar af bogen doneres 100 kr. til Maternitys arbejde.

PRIS299,95 kr.