9 lækre lytteoplevelser til din efterårsferie

Lydbøger til voksne

Med efterårsferien lige om hjørnet er det blevet tid til at se nærmere på nogle af de mange fantastiske, nye bøger som det danske bogland bugner med på denne årstid. Vi guider dig her til 9 fantastiske, nye romaner, du kan lytte til hos Chapter.

 

Endelig tilbage: 3 stærke romanforfattere vi har ventet på

DU KAN ALT af Christian Jungersen

Her får du efterårets helt store, danske samtidsroman.

Knap 10 år efter sin seneste roman DU FORSVINDER, er Jungersen tilbage med en skarp og eftertænksom roman om jagten på lykke og nye begyndelser.

Da Pers søn flytter hjemmefra, og hans kone vil skilles efter 22 års ægteskab, siger han sit job op for at blive selvstændig. Han vil udnytte sin nye frihed, han vil opbygge en virksomhed inden for terapi og coaching, og han vil vise sine medmennesker en ny måde at leve på.

Kan det lykkedes for den nu fraskilte og arbejdsløse Per at genopfinde sig selv – og hvad er prisen for at starte forfra igen… og igen?

Du kan alt

 

KorsvejeKORSVEJE af Jonathan Franzen

Få forfattere kan skrive om identitet og familieliv som Franzen – om alt det usagte, alle længslerne, alle manipulationerne.

Herhjemme er han mest kendt for KORREKTIONER og FRIHED - og er man vild med romaner der mikser det nære portræt med den store samfundsfortælling, så skal man også glæde sig til KORSVEJE.

Franzens nye roman er en stort anlagt roman om USA's åndelige og samfundsmæssige krise i 1970'erne under og efter Vietnamkrigen og samtidigt en fortælling om menneskets psykologi.

 

Byen i skyerneBYEN I SKYERNE af Anthony Doerr

Fra den Pulitzer-prisvindende forfatter bag ALT DET LYS VI IKKE SER kommer nu en episk fortælling på tværs af tid.

BYEN I SKYERNE tager læseren med på en rejse op gennem historien fra det 15. århundredes krigshærgede Konstantinopel til et bibliotek i Idaho i dag, hvor en forstyrret klimaaktivist har plantet en bombe.

Det hele er på mystisk vis linket til et antikt manuskript der fortæller Aithons historie – en historie også Konstance fra en fjern fremtid interesserer sig for.

 

Til en mørk aften i sommerhuset

PolarcirklenPOLARCIRKLEN af Liza Marklund

Inkarnerede krimifans kan nu glæde sig over at se Liza Marklund tilbage i den genre, hun gør sig allerbedst i.

POLARCIRKLEN er første bind i en splinterny trilogi, der tager sin begyndelse i Marklunds egen hjemstavn, nemlig Norrbotten – tæt på Polarcirklen.

Her forsvinder en 17-årig pige i 1980, for knap 40 år senere at blive fundet nøgen og halshugget – muret ind i et brofundament.

Fundet er et chok for de gamle veninder i læseklubben Polarcirklen. Smertelige hemmeligheder, som har været skjult i årtier, kommer op til overfladen og får ødelæggende konsekvenser, da kvinderne mødes igen i julen 2019.

Scenen er hermed sat!

 

Bag dem synger dødenBAG DEM SYNGER DØDEN af Karin Fossum

En enlig mor finder en underlig tegning under madrassen på sin søns værelse. En ung mand og en teenagedreng mødes tilfældigt ved badepladsen på klippen ved den dybe sø.Dagen efter bliver sekstenårige Gritt Zeeland fundet død ved skovstien, der leder ned til søen.Et par dage senere er en dreng på samme alder blevet tævet ihjel og mishandlet til ukendelighed yderst på byens havneområde.

Norske Karin Fossum skriver psykologiske krimier med et fantastisk blik for den menneskelige psyke og det der driver almindelige mennesker til pludselig at begå tragiske forbrydelser.

BAG DEM SYNGER DØDEN er netop udkommet og er 6. bind i Konrad Sejer - serien.

Denne gang breder frygten sig blandt lokalbefolkningen i en lille norsk by, da flere unge bliver fundet dræbt med dages mellemrum.

 

Som en langsom ildSOM EN LANGSOM ILD af Paula Hawkins

Paula Hawkins’ bestseller KVINDEN I TOGET blev verdens hurtigst sælgende debutbog og sidenhen også filmatiseret med stor succes.

Nu er Hawkins aktuel med en ny, nervepirrende thriller, og der er god grund til at glæde sig.

Denne gang kredser historien om tre kvinder, der trodser samfundets forventninger til, hvad kvinder skal være – hver med deres hemmeligheder, fejl og mangler.

Samtidigt bliver en ung mand fundet brutalt myrdet på en husbåd i London.

Hvem myrdede ham og hvorfor?

Og hvem af de tre kvinder er i stand til at begå mord?

 

Til dig der elsker feelgood og romantik

Bogklubben ved verdens endeBOGKLUBBEN VED VERDENS ENDE af Frida Skybäck
En solrig majdag forsvinder den unge Madeleine sporløst i Skåne.

30 år senere modtager hendes søster Patricia pludselig et anonymt brev med Madeleines halskæde vedlagt, og hun rejser til Skåne i et sidste forsøg på at finde sin søster.

Her indlogerer hun sig på Monas Bed, Breakfast & Books, hvor hun møder en gruppe læseglade kvinder.

Mellem deres snakke om bøger, kærlighed og besværlige ægtemænd begynder de at grave i Madeleines mystiske forsvinden.

 

Når solen går nedNÅR SOLEN GÅR NED af Nora Roberts
Kvinderne i Bodine Longbows familie har i generationer drevet et resort i det stille, naturskønne Montana.

Men idyllen brydes brat, da en ung kvindes lig bliver fundet, og en frygt spreder sig gennem lokalsamfundet.

Kort efter dukker en dybt traumatiseret kvinde op ud af det blå.

Hun viser sig at være Bodines moster Alice, der forsvandt sporløst for 25 år siden.

En romantisk spændingsroman der udforsker fysiske og psykiske traumer og familiens og kærlighedens kraftfulde, helende kraft.

 

Risiko for regnRISIKO FOR REGN af Anna Fredriksson
Her får du romantik, kærlighed og forviklinger helt ind under huden med endnu et nært familieportræt fra den svenske forfatter Anna Fredrikssons hånd.

Er du vild med kærlighedsromaner med ægte relaterbare personer, så tag med nyforelskede Lena og Stefan på biltur gennem Sveriges sensommerregn op for at møde hinandens voksne børn.

Rejsen bliver ikke som nogen af dem havde forestillet sig, men alligevel åbner den deres øjne for helt nye og uventede sider af dem hver især.

 

Chapter logo

 

FIND ALLE LYDBØGERNE PÅ CHAPTER

Download dine efterårsbøger direkte til telefonen og hav de bedste fortællinger lige ved hånden. Find dem her på CHAPTER.