Lærke Bagger gør op med den perfekt strikkede sweater

Strik er tidløst og trendsættende, og alle kan lære det. Det mener designer Lærke Bagger, der i bogen LÆRKE BAGGER STRIK giver fuld adgang til sine teknikker og 15 strikkeopskrifter.

 

Hvilken respons fik du på din hobby, da du begyndte at strikke som 8-årig?

”I starten holdt jeg det hemmeligt. Jeg syntes, det var pinligt og havde ikke lyst til at forklare nogen, hvad det var jeg havde gang i. Dengang var det ikke så moderne at strikke eller lave håndarbejde, som det er i dag. Senere blev jeg mødt med en undren eller skepsis, da jeg sagde, at jeg ville leve af det. Nu er alle helt med på håndarbejdsvognen, og det er superfedt.”

Hvad fik dig til at satse på strik som en levevej?

”Jeg havde ikke lyst til andet. Jeg var i krise i mange år, fordi jeg følte, at jeg var nødt til at tage mig en ”rigtig uddannelse”, så det var en kæmpe forløsning, da jeg kom ind på designskolen og kunne studere design. Det gjorde det ikke nemmere, men det satte nogle rammer.”

Alle mine projekter er mindeværdige! Haha. Jeg har et nært forhold til alt, hvad jeg strikker.

Hvad er det mest mindeværdige, du nogensinde har strikket?

”Alle mine projekter er mindeværdige! Haha. Jeg har et nært forhold til alt, hvad jeg strikker. Jeg tilbringer jo mange timer sammen med det. Men noget af det sjoveste, jeg har strikket, er helt klart, da jeg strikkede en gallakjole på 21 dage til ELLE Style Awards i efteråret 2020.”

Kan bedstemødre også strikke opskrifterne fra din bog?

”Ja, det kan de i hvert fald. Der er strikkeopskrifter for alle niveauer og for enhver smag i bogen. Meningen er, at man skal bruge sig selv, sin egen stil, smag og personlighed i det man strikker.”

Kan alle lære at strikke?

”Stort JA! Det er en misforstået opfattelse, at man skal strikke på en bestemt måde. Og der må gerne være fejl i, for det gør det jo kun mere personligt. Så kast dig bare ud i det. Det er MEGA sjovt.”

Lærke Bagger strik

Lærke Bagger strik

Lærke Bagger strik er highend fashion på pinde. Det er tidløst, trendsættende, og bogen giver fuld adgang til alle designer Lærke Baggers teknikker samt 15 strikkeopskrifter. Her er blandt andet strømper, sweatre og en strikket gallakjole. Lærke Bagger strikker farverigt og sprudlende til både børn og voksne. De 15 designs kan varieres i en uendelighed ved hjælp af Lærke Baggers teknikker.

Lærke Bagger gør op med forestillingen om det perfekte menneske og den perfekt strikkede sweater. Hun lader fejl indgå i sit strik (og i sit liv) og lader dem stråle og fylde i designet. Just tie knots er også et dogme; Lærke Bagger hæfter ikke ender, men binder i stedet knuder som en del af sit design. Raffineret og elegant strik med perler og den helt særlige brug af scrap yarn kendetegner også Lærke Baggers design.

Lærke Bagger strik er både for begyndere og øvede. Den indeholder såvel de helt grundlæggende strikketeknikker som de mere avancerede, og det gør læseren i stand til blandt andet at strikke sin egen pels. Bogen har mere end 55 tegnede illustrationer, der helt ned i detaljen viser teknikkerne bag.

Lærke Bagger er uddannet tekstildesigner med speciale i håndstrik fra The Royal Danish Academy of Fine Arts. Hun begyndte at strikke som 8-årig og har hele sit liv satset på strik – i dag er hun anerkendt verden over. Lærke Bagger strik er også en meget personlig beretning om at turde satse for at vinde, vende modgang til styrke, slappe lidt af og så strikke en hel masse hammerflot undervejs i livet.