Lærke Bagger gør op med den perfekt strikkede sweater

Strik er tidløst og trendsættende, og alle kan lære det. Det mener designer Lærke Bagger, der i bogen LÆRKE BAGGER STRIK giver fuld adgang til sine teknikker og 15 strikkeopskrifter.

Forfatterfoto: Robin Skjoldborg

Hvilken respons fik du på din hobby, da du begyndte at strikke som 8-årig?

”I starten holdt jeg det hemmeligt. Jeg syntes, det var pinligt og havde ikke lyst til at forklare nogen, hvad det var jeg havde gang i. Dengang var det ikke så moderne at strikke eller lave håndarbejde, som det er i dag. Senere blev jeg mødt med en undren eller skepsis, da jeg sagde, at jeg ville leve af det. Nu er alle helt med på håndarbejdsvognen, og det er superfedt.”

Hvad fik dig til at satse på strik som en levevej?

”Jeg havde ikke lyst til andet. Jeg var i krise i mange år, fordi jeg følte, at jeg var nødt til at tage mig en ”rigtig uddannelse”, så det var en kæmpe forløsning, da jeg kom ind på designskolen og kunne studere design. Det gjorde det ikke nemmere, men det satte nogle rammer.”

Alle mine projekter er mindeværdige! Haha. Jeg har et nært forhold til alt, hvad jeg strikker.

Hvad er det mest mindeværdige, du nogensinde har strikket?

”Alle mine projekter er mindeværdige! Haha. Jeg har et nært forhold til alt, hvad jeg strikker. Jeg tilbringer jo mange timer sammen med det. Men noget af det sjoveste, jeg har strikket, er helt klart, da jeg strikkede en gallakjole på 21 dage til ELLE Style Awards i efteråret 2020.”

Kan bedstemødre også strikke opskrifterne fra din bog?

”Ja, det kan de i hvert fald. Der er strikkeopskrifter for alle niveauer og for enhver smag i bogen. Meningen er, at man skal bruge sig selv, sin egen stil, smag og personlighed i det man strikker.”

Kan alle lære at strikke?

”Stort JA! Det er en misforstået opfattelse, at man skal strikke på en bestemt måde. Og der må gerne være fejl i, for det gør det jo kun mere personligt. Så kast dig bare ud i det. Det er MEGA sjovt.”

Barnet fra Thy

Barnet fra Thy

Barnet fra Thy er tredje bind i Maria Hellebergs slægtshistorie, som også omfatter romanerne Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy. Bogen kan læses selvstændigt.

Maria bliver født i 1956. Tiden er præget af opbrud: Nye tankestrømme vinder frem, "den gamle verden" udfordres. Marias forældre er progressive og intellektuelle, de hylder den nye tids idealer og byder forandringerne velkommen. Alting synes muligt. Men et eskalerende alkoholmisbrug, en hemmelig affære og et snigende vanvid truer med at splitte familien ad.

Barnet fra Thy er en fortælling om en far på kollisionskurs, en desillusioneret mor – og et nysgerrigt enebarn i kernen af et smuldrende ægteskab. En barsk, humoristisk og livsbekræftende erindringsroman om at vokse op i 1950’ernes og 1960’ernes Danmark. En intens fortælling om at være barn i efterkrigstiden - og til alle tider.

Historien er inspireret af Maria Hellebergs egen barndom.