Varm om hjertet: Drøm dig væk med Jenny Colgans livsbekræftende romanserie

Jenny Colgans DEN LILLE BUTIK-serie handler om tre forskellige kvinder, som springer ud i livets muligheder. Til foråret udkommer sidste bind i serien. Vi guider dig i gang med læsningen her.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Når man bor i en storby, kan man nemt komme til at drømme sig væk fra larmen og forureningen. Gerne til et idyllisk sted, hvor man kan nyde roen og indsnuse den friske, rene luft. Sådan har karaktererne i DEN LILLE BUTIK-serien det også. Men de nøjes ikke med at drømme. De gør noget ved sagen.

De tre bøger er skrevet af den populære skotske forfatter Jenny Colgan. Hun er en mester i at skrive dybe og livsbekræftende feel good-fortællinger, som udspiller sig i nogle utroligt idylliske omgivelser. Det er ren eskapisme og nogle rigtig gode historier, som kan gøre én helt varm om hjertet.

Femina rammer hovedet på sømmet i deres anmeldelse af den første bog i serien DEN LILLE BUTIK MED DE LYKKELIGE SLUTNINGER, når de skriver: ”Bogen er en humoristisk kærlighedserklæring til at turde springe ud i livet, til bøger, til læsere og til at engagere sig i sit eget liv, og ja: Slutningen er lykkelig.”

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men læser man dem alle, vil man opdage, at omgivelserne går igen. For selvom handlingen følger tre forskellige kvinder, så ender de alle sammen i det idylliske skotske højland ved Loch Ness.

To af bøgerne er allerede udkommet, DEN LILLE BUTIK MED DE LYKKELIGE SLUTNINGER og DEN LILLE BUTIK MED DE NYE BEGYNDELSER men du kan godt sætte et stort kryds i kalenderen den 13. maj. Det er nemlig udgivelsesdatoen for den sidste bog i serien, som hedder FOR LANGT FRA DIG. Vi guider dig til serien her.

DEN LILLE BUTIK MED DE LYKKELIGE SLUTNINGER

Et bibliotek i den engelske by Birmingham drejer nøglen om, og Nina er ulykkelig. Det er her, hun arbejder, og hun kan ikke forestille sig noget mere meningsfyldt end at finde den rigtige bog til den rigtige læser. Det er en følelse, vi læseheste kan relatere til, ik’?

Men lukningen skal vise sig at blive en ny begyndelse for Nina. Hun får nemlig mulighed for indfri sin drøm om at eje en lille, kørende boghandel, og læsset med bøger sætter hun kursen mod det skotske højland for at tage hul på sin nye tilværelse som butiksindehaver. Sådan en beslutning er selvfølgelig ikke nem, og det skal vise sig, at det kræver en stor portion mod og styrke at gennemføre projektet.

 

Den lille butik med de lykkelige slutninger

Den lille butik med de lykkelige slutninger

Varm og humoristisk roman af den engelske bestsellerforfatter Jenny Colgan om at turde tage springet og følge sine drømme.

Nina Redmond elsker bøger. At finde den rigtige bog til den rigtige læser er hendes store passion – og hendes job. Så da det bibliotek, hun arbejder på, skal lukkes og omdannes til luksuslejligheder, aner hun ikke, hvad hun skal stille op.

Presset af omstændighederne øjner Nina en mulighed for at udleve sin drøm om at åbne en boghandel. Hun forvandler en slidt, gammel kassevogn til en butik på hjul, og med sine trofaste romanheltinder i ryggen flytter hun til Skotland og begiver sig ud i højlandet for at finde købere til sine bøger. Den virkelige verden viser sig imidlertid at være mere kompliceret end de historier, Nina elsker så højt, og det kræver alt hendes mod – og hele hendes opsparing – at forlade alt det, hun kender, og starte et nyt liv.

Pressen skriver:

»… romantisk feelgood-roman fra skotske Jenny Colgan, hvis heltinder ikke er tabt bag en vogn.«
***** – Familie Journal 

»Bogen er en humoristisk kærlighedserklæring til at turde springe ud i livet, til bøger, til læsere og til at engagere sig i sit eget liv, og ja: Slutningen er lykkelig.«
**** – Femina 

»Jenny Colgan formår at skabe komplekse og sympatiske personer, som man bliver glad af at læse om.«
**** – Bogrummet.dk 

»… får smilet frem.«
– ALT for damerne

»… en hyggelig lille virkelighedsflugt.«
Helsingør Dagblad 

***** – Ruskjærs bøger

PRIS116,95 kr.

DEN LILLE BUTIK MED DE NYE BEGYNDELSER

Zoe er alene med sin fireårige søn Hari, som hun elsker overalt på jorden, men hun bekymrer sig over, at han ikke taler. Da Zoe får tilbudt et job i en boghandel i det skotske højland og logi på et slot, er hun ikke i tvivl. Hun er klar på at hive teltpløkkerne op af Londons beton og begynde på et nyt kapitel i de idylliske omgivelser.

Prisen for at bo på slottet er, at Zoe passer tre børn, og det skal vise sig at blive lidt af en udfordring. Børnene er blevet smidt ud af skolen, og deres far viser sig også at være svær at komme ind på livet af. Der er med andre ord en god grund til, at Zoe er børnenes barnepige nummer 7. Men Zoe giver ikke op: Hun vil have sit nye liv til at lykkes i det smukke højland, koste hvad det vil. For højlandet er vidunderligt, og lille Hari har endelig fundet sig en rigtig ven.

Den lille butik med de nye begyndelser

Den lille butik med de nye begyndelser

Skøn og topcharmerende roman af den britiske bestsellerforfatter Jenny Colgan om et storslået gods ved Loch Ness, en usædvanlig butik med bøger og en enlig mor på udkig efter nye eventyr.

Zoe vil gerne begynde på en frisk med sin lille fireårige søn – langt fra Londons pulserende liv, sin lillebitte lejlighed til ågerpris og de højrøstede fodboldfans, der underholder ved nattetid. Så da hun pludselig får tilbudt et drømmejob i det skotske højland, slår hun straks til. Hendes lykke er gjort, da hun derudover også tilbydes logi på et ægte gods – dog mod at passe familiens tre børn.

Men selvom Skotland er alt, hvad Zoe nogensinde har drømt om – skyfri himmel, frisk bjergluft og idyllisk stilhed – er der alligevel skår i glæden. Godset er storslået, men faldefærdigt, børnene er blevet smidt ud af skolen, og deres far er helt ude i tovene. Hvordan skal det nogensinde lykkes Zoe at skabe et nyt liv med sin lille søn? Vil bøger, bjergluft og naboernes betænksomhed være nok til at give den lille familie en ny begyndelse?

Pressen skriver:

»Morsom«

**** - Femina 

PRIS224,95 kr.

Har du nogensinde haft lyst til at bytte dit eget liv ud med en andens, måske bare et par måneder? Det er præcis det, som Lissa og Cormac gør i seriens sidste bog, LANGT FRA DIG, som udkommer den 13. maj.

Som sygeplejerske i London brænder den pligtopfyldende Lissa for at passe på andre mennesker – men midt i travlheden glemmer hun at passe på sig selv. I kølvandet på en traumatisk oplevelse tager Lissa imod tilbuddet om at bytte sin travle tilværelse i storbyen ud med et stille liv i det idylliske skotske højland i tre måneder.

Her bor nemlig krigsveteranen Cormac, som tager sig af befolkningens helbred i den lille skotske by Kirrinfeif. Ligesom Lissa trænger han til luftforandring, og det får han i London, hvor han vikarierer for Lissa, mens hun tager sig af patienterne i Kirrinfeif. Undervejs er Lissa og Cormac i løbende kontakt om løst og fast, og langsomt begynder de at indse, at der stadig mangler noget i deres liv. Måske et menneske, som befinder sig langt, langt væk. Hvad skal der ske, når de to endelig mødes?

 
For langt fra dig

For langt fra dig

Hvad sker der, når storbypigen flytter på landet, og landsbymennesket til storbyen?

I denne charmerende roman af den britiske bestsellerforfatter Jenny Colgan får du det bedste fra det pulserende London og det idylliske skotske højland.

Lissa arbejder som sygeplejerske i et af Londons mest belastede kvarterer. Hele sit liv har hun været dygtig, pligtopfyldende og glad for sit job, men alt ændrer sig efter en chokerende ulykke.

For at Lissa kan få lidt ro, tager hun til den lille by Kirrinfeif i det skotske højland, hvor hun for en stund bytter job og liv med Cormac, en afslappet krigsveteran og landsbyens alt-mulig-sygeplejerske. Ligesom Lissa aldrig før har oplevet landsbyliv, er storbyen også fuldstændig ukendt land for Cormac.

Selvom alt er nyt, gør byttehandlen dem begge godt. Lissa og Cormac er dagligt i kontakt med hinanden og taler om deres patienter, og langsomt bliver de mere og mere begejstrede – både for deres fælles fag og hinanden. Men kan deres stærke forbindelse også mærkes, når de mødes i virkeligheden?

PRIS224,95 kr.

Forelsk dig i flere vidunderlige romaner af bestsellerforfatteren Jenny Colgan