34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

L. Sherman, Pia Konstantin Berg og Henriette Vesterbak

Tre danske romance-forfattere på vej med nyt

Du kan godt begynde at rydde plads på din bogreol. I dette forår udgiver Flamingo nemlig tre romance-titler, som byder på noget sjældent: de udspiller sig på dansk jord, og er skrevet af danske forfattere.

Af Rasmus Meldgaard Harboe

Der bliver langet stakkevis af romance-romaner over disken hos boghandlere verden over. Faktisk er romance en af de allermest populære litterære genrer, men til trods for det, hører det til sjældenhederne, at bøgerne er skrevet af danske forfattere og udspiller sig i Danmark.
 
Det laver Flamingo om på nu! I begyndelsen af maj måned udkommer tre forskellige danske forfattere nemlig med hver deres romance. Fælles for dem er, at de udspiller sig i danske omgivelser, og selvfølgelig – som romance-traditionen tilskriver – at de forelskede får hinanden til sidst.
 
»Det giver noget helt særligt, at historierne er rodfæstet i en dansk kontekst og skrevet på dansk, både i forhold til at afspejle samfundet og kulturen og skabe karakterer, som man som læser føler, man næsten kunne have mødt,« fortæller redaktionschef for Flamingo, Helle Vibeke Lysdahl.
 
»Romance handler om kærlighed, ja. Men moderne romance handler i lige så høj grad om at finde ud af, hvem man er, overvinde sig selv og gå efter sine drømme. Og selvfølgelig samtidig navigere og balancere kærlighed, forelskelse og dating. Sagt på en anden måde: Romance handler om livet.«
 
Læs med herunder, hvor vi introducerer vi dig for de tre forfattere og de nye, pæredanske romances, som du snart får mulighed for at forelske og fordybe dig i.
 
Pia Konstantin Berg: »Vi er alle sammen ens på bunden«

Anna har altid haft styr på alting. Med topkarakter i studenterhuen er hun strøget gennem sin CBS-uddannelse med kurs mod drømmejobbet på et prestigefyldt PR-bureau. Men da stillingen går til en anden, står hun for første gang uden en plan og med en stigende følelse af panik. Imens er Annas fraværende far tilbage i Danmark for at overtage det sønderjyske familiegods, og han overtaler hende til at vende hjem for at lægge godsets nye brandingstrategi. Men Anna og godsets chefkok Thomas, som har fødderne plantet solidt i den jyske muld, ser ikke helt ens på den sag - og inden længe står konflikterne i kø. 

»Selvom de udadtil er meget forskellige, så har de også meget til fælles, fordi de begge to har et stort kontrolbehov. Bare på hver sin måde. Det kommer der nogle ret interessante konflikter ud af, men det er måske også det, der gør, at de forelsker sig i hinanden,« fortæller Pia Konstantin Berg, som har skrevet romanen KÆRLIGHED FOR KONTROLFREAKS.

Med sin romantiske komedie om Anna og Thomas ønsker Pia Konstantin Berg altså at skubbe til vores forestilling om, hvad det gode liv indebærer. Hvad der er vigtigt, og hvordan mange af os kommer til at snyde os selv fra eventyr, fordi vi har travlt med at pleje karrieren. Og så foregår romanen altså i Danmark, og det er en vigtig pointe, at de to karakterer kommer fra hvert deres sted i det danske land:

»Jeg bor i København og er selv fra Jylland. Når jeg er enten det ene eller det andet sted, så er der mange fordomme om, hvordan man er i storbyen eller ude på landet. Det har jeg prøvet at få ind i den her roman, så der er noget, alle kan identificere sig med. Og så læserne forhåbentligt når frem til samme konklusion, som jeg selv er nået frem til: at vi egentligt alle sammen er ens på bunden.«

Også Pia Konstantin Bergs nyeste romantiske komedie, KYS DIN KÆRESTE PÅ REJSEN, foregår i Danmark. Her møder vi den 29-årige musikanmelder Caroline, hvis liv kører på skinner! Lige indtil Danmark lukker ned, og en dødelig pandemi lægger en dyne over verden. Alting bliver aflyst, og Carolines før så meningsfulde liv bliver forvandlet til en tilværelse alene hjemme i lejligheden. Men så møder hun Casper ...

»Når man læser oversat litteratur, selvom det kan være en utroligt dejlig historie, så kan det nogle gange også være en lille smule distanceret. Derfor tror jeg, at man, som dansk læser, måske kan føle lidt mere med de karakterer, som er i dansk litteratur og romance.«

Kys din kæreste på rejsen

Kys din kæreste på rejsen

29-årige Carolines liv kører på skinner. Hun har lige købt lejlighed og landet drømmejobbet som musikanmelder – og så har hun tilmed scoret chefen Kaare. Alt er perfekt, hvis man altså ser bort fra, at Caroline får mavepine af at skrive de nådesløse anmeldelser, at Kaare, by the way, er gift og at en dødelig pandemi har lagt landet ned ...

På et splitsekund bliver alt aflyst. Vennerne isolerer sig med deres kærester, Kaare prioriterer familien og Caroline bliver sendt på tvungen orlov. Hendes sociale liv består af daglige telefonsamtaler med hendes overbeskyttende forældre, sporadiske sms’er fra vennerne og spontane altanmøder med naboen John – en 94-årig globetrotter med hang til alkohol og technomusik.

Foråret ser ikke ligefrem lyst ud, indtil Caroline bogstaveligt talt støder ind i Casper, som vender op og ned på hendes forestillinger om det gode liv. Hans optimisme smitter, selvom han slet ikke er den, hun troede, hun var på udkig efter. Men kan han være lige den, hun har brug for?

Kys din kæreste på rejsen er en romantisk komedie om at turde bryde ud af præstationsræsets hamsterhjul og satse på eventyrets sitrende usikkerhed.

PRIS179,95 kr.

L. Sherman: »Romancen kan noget, som andre genrer ikke kan«

Laura er alenemor til lille Elias på to år, så selvom hun læser økonomi, har hun ikke tidligere haft mulighed for at dyrke det vilde studieliv med fest og flirter. Helt omvendt er det med William, som er single og ikke har ansvar for særligt meget andet end sig selv.
 
»De skal finde sammen i bogen. Men det, jeg også udsætter dem for, er alle de her tanker om, hvad er det egentlig, jeg vil med mig liv? Jeg har nogle planer, indtil jeg måske har nogle nye planer. Laura er meget målrettet og realistisk i sin tilgang til livet med det her lille barn og studierne. Men man kan ikke altid planlægge kærligheden,« fortæller Ulrika Bjerregaard, som står bag pseudonymet L. Sherman.
 
Romanen VILD I NATTEN er første fritstående bind i serien FORFØRT I ÅRHUS. Og spørger man Ulrika, hvad romance-genren kan, så handler det ifølge hende blandt andet om de lykkelige slutninger. Selvom karaktererne skal gå så grueligt meget igennem, så ved vi, at de får hinanden til sidst – og det betyder, at romance har en særlig opgave.
 
»Nu har vi været gennem en coronapandemi, og Rusland har invaderet Ukraine. Det er simpelthen så skrækkeligt. For at vi kan være i det som mennesker, så tror jeg, vi har brug for at have et sted, hvor vi kan forsvinde lidt ind i en drømme-ideal-fantasiverden,« fortæller hun.
 
»Jeg tænker, det kan give en god modpol i vores hverdag, hvor der sker rigtig meget, som vi ikke kan styre eller gøre noget ved. Om det er ondskab i verden eller sygdom. Der tror jeg klart, at romance kan noget, som andre genrer ikke kan.«

Vild i natten

Vild i natten

Laura har to store kærligheder i sit liv: økonomistudiet, hvor hun kan få lov til at nørde tal og grafer, og Elias, hendes to-årige søn. Det er svært at finde tid til fester for ikke at tale om dating og fyre, og hvem har hun overhovedet lyst til at lukke ind i Elias’ liv? Indrømmet, hvis hun skulle tillade sig den luksus, så ved hun godt hvem … Og måske kunne det også bare være for en enkelt nat?

Lige siden William mødte Laura første gang, har der været noget særligt imellem dem – som ikke kun skyldes, hvor fantastisk smuk, han synes, hun er. Men dengang var hun højgravid og havde en kæreste. Nu er hun single, men udfordringen er, at de er blevet gode venner og er i læsegruppe sammen. William lever det ubekymrede, vilde singleliv og går aldrig glip af en fest, så deres liv kunne heller ikke være mere forskellige.

Men måske tør de glemme det for en enkelt nat? Hvis de da kan nøjes med én …  

Vild i natten er en fortælling om modsætninger, der mødes, om forviklinger og misforståelser, men frem for alt uimodståelig kærlighed. Bogen er første og fritstående bog i L. Shermans Forført i Aarhus-serie.

PRIS179,95 kr.

Henriette Vesterbak: At give kærligheden en chance til

Det kræver mod at stole på den store kærlighed. Det finder Sofie ud af, da hun falder for den charmerende Jacob. Hun er før blevet svigtet, så da hendes bedste veninde advarer hende om, at Jacob ikke har helt rent mel i posen, begynder paraderne at rejse sig. Tør hun virkelig give kærligheden en chance denne gang?
 
»Den handler helt overordnet om at have oplevet et svigt fra en af sine nærmeste og turde give kærligheden en chance igen,« siger Henriette Vesterbak om romanen DEN DU ER og fortæller, at romanens hovedkarakter går på Kunstakademiet i Århus, hvor romanens handling altså udspiller sig.
 
»Brostenene, Strøget og den stemning, der er i Århus, den skinner også lidt igennem i bogen. Det giver noget ekstra at læse om den danske kultur og danske problemstillinger. Den danske måde at date på i forhold til den amerikanske måde, hvor det er meget store afstande og en anderledes datingkultur.«
 
Østjysk charme, dansk datingkultur og modige forelskelser er altså noget af det, man kan se frem til, når DEN DU ER udkommer i foråret. Kvinden bag er ikke bare romance-forfatter, hun er også en flittig romance-læser, og det er der gode grunde til, fortæller hun:
 
»Størst af alt er jo kærligheden, og det er noget, vi alle sammen kender til, har en holdning til og en følelse omkring. Det er meget nemt at leve sig ind i en kærlighedshistorie. Vi har allesammen brug for kærlighed i vores liv. Og det er det, jeg mener, romance kan gøre for den enkelte læser.«


Den du er

Den du er

Hvordan ved man, om en flirt er mere end en flirt?

Sofie er egentlig ikke i tvivl. Efter at have grinet, delt utallige øl og ja, flirtet med Jacob – der godt nok er kendt som kunstakademiets største charmør – er hun sikker på, at der er mere mellem dem. Men alle hendes forestillinger krakelerer, da hun opdager, at han var sammen med Emilie fra deres hold kort tid efter, at han fortalte Sofie, at hun var ret dejlig.

Det er ikke første gang, Sofie er blevet besnæret af et skævt smil og et varmt blik, og hun lover sig selv, at hun ikke vil falde for Jacobs pis igen. Men det bliver en daglig kamp at modstå ham, når han insisterer på, at han vil gøre alt for at få en chance til. For hvor meget kan man egentlig ændre sig? Og tør hun for alvor stole på ham?

Samtidig er Sofies faglige selvsikkerhed i bund, og i horisonten venter en vigtig kunstudstilling og nogle svære valg. For det kræver mod at stole på sig selv – og sætte sit hjerte på spil.

Med følelserne helt uden på tøjet og masser af humor fortæller Den du er en stærk historie om den store kærlighed og om at finde modet til at ryste fortiden af sig. Romanen er det første uafhængige bind i serien Kærlighedens kunst.

PRIS179,95 kr.