Sektens magt

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 27

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

En forårsdag i 1997 får politiet i San Diego et anonymt tip over telefonen. Da de møder op på adressen finder de 39 lig - alle iført éns tøj og splinternye Nike-sko. 

Historien om det største masseselvmord på amerikansk jord nogensinde gik verden rundt.

En fanatisk lille sekt, der på særpræget vis fik blandet tv-serien Star Trek sammen med kristendom, science fiction og ufo’er til en form for logik. 

Heavens Gate - som sekten hed - er blot én af en række bizarre og brutale sekter, journalist Kristoffer Lind undersøger i sin nye lydfortælling SEKTENS MAGT

For hvordan kan det egentlig lade sig gøre, at ét enkelt menneske overbeviser hundredvis af andre om, at de skal opgive eget liv og i stedet blindt adlyde ordrer og påfund - og nogle gange også udføre brutale forbrydelser?


Gæst: Kristoffer Lind, journalist og forfatter
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Sektens magt - samlet

Sektens magt - samlet

  • Kristoffer Lind

I serien SEKTENS MAGT kan du komme helt tæt på nogle af verdenshistoriens mest bizarre og brutale sekter. Du skal høre om alt fra masseselvmord, UFO-religioner, dødelige giftgasangreb til okkulte ritualer. Fælles for sekterne er, at de har en karismatisk og fanatisk leder i front.

Men hvad er det, der gør, at ét menneske kan overbevise hundredvis af personer om, at de skal opgive deres eget liv og i stedet blindt adlyde lederen og sektens forestillinger? Hvem var disse sektledere, hvad drev dem, og hvordan kunne de hjernevaske helt almindelige mennesker? Vi forsøger at komme tættere på mennesket bag monsteret.

Serien er skrevet af radiovært og forfatter Kristoffer Lind. Alle beskrivelser bygger på journalistisk research, og serien indeholder fiktive elementer i form af scener og dialoger.