Putins krig

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 40

   

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

 

1-årsdagen for den største krig i Europa siden Anden Verdenskrig nærmer sig.

Flemming Splidsboel og Niels Bo Poulsen
, to af landets førende ruslandskendere, giver i den nye bog PUTINS KRIG indsigt i krigen og dens årsager, russisk identitet, historie, økonomi og logik.

Og du får grundige svar på spørgsmål som ‘Lever Sovjetunionen endnu?’, ‘Er Putin syg i hovedet eller faktisk super rationel?’, ‘Hvorfor er de russiske soldater så brutale?’ Hvorfor er deres militær så udueligt - og er det overhovedet det?’ og … ‘Står Rusland og Kina til at blive fremtidens dreamteam?’

Gæster: Flemming Splidsboel & Niels Bo Poulsen
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

Bøgerne vi taler om: 

 

Putins krig

Putins krig

Med Putins krig giver Niels Bo Poulsen og Flemming Splidsboel indblik og perspektiv. Hvordan skal vi forstå Putin, hvad var vejen hen mod krigen, og hvad er det for en tid, vi kigger ind i? Bogen er ikke en situationsbeskrivelse af krigen i Ukraine, selv om krigen er bogens afsæt. Forfatterne giver gennem nedslag i en række vigtige spørgsmål læserne indblik i ”vejen derhen” og tiden efter. 

Bogens kapitler handler om Ruslands selvforståelse og Putins politiske tankegang, om statsmagt, forsvar, sikkerhedspolitik og relationer til omverdenen. Den behandler forholdet mellem Putin og hans topfolk, det system som understøtter/svækker beslutningsprocesserne i Kreml samt relationen mellem styre og befolkning.  Og den giver en forståelse for russisk identitet, det russiske samfundssystem, russisk politik og den russiske økonomi og demografi.

Niels Bo Poulsen og Flemming Splidsboel er to af landets førende Ruslandskendere og hyppigt anvendt som eksperter og kommentatorer i medierne på forhold vedrørende Rusland og krigen i Ukraine.