Når mænd går i kjole

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 31

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Juraprofessor Ditlev Tamm var 54 år, da han pludselig smed det grå jakkesæt til side og i stedet iførte sig høje hæle og stramme leopardbukser. 

Men hvorfor?

En præst, der levede for 300 år siden i Solkongens Frankrig, lærer os, at det langt fra er et nyt fænomen, at mænd får lyst til at gå i høje hæle og kjoler. Og at vi alle sammen måske er mere mangfoldige, end vi er blevet bildt ind. 


Gæst: Ditlev Tamm, juraprofessor, historiker og forfatter til bogen SKABT SOM MAND OG KVINDE.
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Skabt som mand & kvinde

Skabt som mand & kvinde

D.T.’s fashionable veninde, P.F., dukker en dag op hos D.T. med en bunke tekster af og om François-Timoléon de Choisy, en dekadent fransk gejstlig fra Solkongens tid, som hun på sin bestemte måde opfordrer D.T. til at kigge på. D.T. er sprogkyndig historiker og oversætter og har god tid under coronapandemien, så han begynder, med P.F. evigt kommenterende på sidelinjen, at nørde Choisys liv – som mand og som kvinde, for Choisy var crossdresser og måske noget i retning af gender fluid. 

Skabt som mand & kvinde er historien om den lille Choisy, som blev klædt som en pige af sin mor og voksede op ved Solkongens hof, og som flere gange forsvandt fra sit mandsliv for at dukke op et andet sted i elegant kvindeskikkelse – hvad han blandt andet brugte til at orkestrere intriger og affærer, men også for sin egen fornøjelses skyld.

Bogen er en moderne refleksion over en tradition for at klæde sig som det modsatte køn, der altså er ældre, end man skulle tro, og over det maskuline og det feminine og det pirrende i at glide imellem de to.