Krisernes guldalder | Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 35

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Vi er havnet i en form for permanent krisetilstand. Når vi ikke bliver spærret inde, så må vi fryse om vinteren, lade gasregningerne ligge ubetalt i skuffen eller betale uhyrlige summer for en tur i Netto, imens vi med nerverne uden på tøjet afventer Putins næste træk. Hvor skal vi gå hen med vores kaotiske sind og tilværelse, når vi for længst har aflyst aftalen med Gud som hverdagens vejleder? 

Vi åbner Gyldendals nye filosofibibliotek og spørger Aristoteles, Kant, Cicero og Machiavelli, hvad i alverden vi skal stille op med vores mentale krise, krigs- og klimakrisen. 

 

Gæster: Anne Sophia Hermansen, kulturkommentator på Weekendavisen & Niels Overgaard, forfatter til bestselleren Det hele handler ikke om dig og kommunikations- og mediechef på Gyldendal. 

Vært: Michelle Tubæk Gram

 

Bøgerne vi taler om: 

Tre dialoger

Tre dialoger

Tre af Platons mest kendte og lettest tilgængelige dialoger: Sokrates' forsvarstale, Symposion og Protagoras. Introducerer temaer som kærlighed, seksualitet, skønhed og godhed, debat, demokrati og filosofisk virke. Dialogerne er forsynet med introduk-
tioner, noter og strukturoversigt. Derudover er bogen med en nyskrevet indledning til Platons værk af lektor, dr.phil. Anne-Marie Eggert Olsen.

Bogen indgår i Gyldendals Filosofibibliotek, en ny serie af filosofihistoriske kernetekster fra antikken til vor tid. De kan læses af enhver med filosofisk interesse og er kvalificeret og præsenteret af fagfilosoffer.

Indtil videre er udkommet i Gyldendals Filosofibibliotek:

Cicero: Forpligtelser

Førsokratiske filosoffer

Platon: Tre dialoger