En klump eller en kvindekrop?

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 42

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Hver dag kan man læse nye artikler om, hvorvidt kvindekroppen må gå med tørklæde, om den må have nedringet tøj på, om den er for tyk om lårene eller har for tynde bryster, om den må gå i burkini eller skal gå i bikini. Sanger og sangskriver Katinka Bjerregaard mener, at vi glemmer at tale om kvindekroppen som kampplads, når vi diskuterer ligestilling og kvindekamp. Den tilhører nemlig stadig – hele – samfundet. 

10. marts debuterer Katinka med romanen KLUMP – som er en grænseløs kærlighedshistorie, men også en historie om, hvor ødelæggende det er for et menneske at blive frataget sin egen krop.

 

Gæst: Katinka Bjerregaard, sanger, sangskriver og forfatter

 

Bogen vi taler om: 

Klump

Klump

Hun køber nyt tøj hver uge og drømmer om at blive et telt. Hendes hud skal forstærkes med lag på lag af tekstiler, for den er ikke stærk nok, hendes krop giver hende ikke husly. Alle kan se lige igennem hende, så da den perfekte mand i uldskjorte ser hende, rigtig ser hende, bliver hun forelsket. Én IKEA-pose ad gangen flytter hun ind i hans lejlighed og i al hemmelighed ind i hans faste og stabile form. Men kan man tage bolig i sin elskede uden at ødelægge ham?

KLUMP er en grænseløs kærlighedshistorie, der begynder i lidt for små blondetrusser og ender i lånte boksershorts. En roman om ikke at eje sin krop, om at blive ét med en andens og om at elske højt, men nogle gange have lyst til at lade være.

KLUMP er Katinka Bjerregaards debut som romanforfatter.