Et kvindedrab

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 26

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

For præcis 5 år siden blev den svenske journalist Kim Wall bekræftet død. På ubeskrivelig og bestialsk vis blev hun frarøvet livet et ukendt sted i Køge Bugt. 

For et halvt år siden forsvandt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn efter en bytur i Aalborg. En uge senere fandt man Mia dræbt i et skovområde.

I 2016 forsvandt Emilie Meng. Juleaftensdag - mange måneder senere og mange kilometer væk - blev hun fundet i et naturområde. For længst slået ihjel. 

Det er drab som disse, der fylder og forfærder. 

Men de fleste drab på kvinder bliver begået i relativ ubemærkethed. Og de bliver begået af dem, der burde elske dem allermest. Deres kærester. Deres mænd. 

Et ægtepar i Horsens har levet sammen i mere end 30 år. De bor i et helt almindeligt parcelhuskvarter og har to voksne sønner sammen. Men da konen vil have en skilsmisse, skyder manden hende i ryggen med et jagtgevær.  

Den dræbte kvinde er forfatteren Niels Franks søster. 

FANDEN TAGE DIG er hans nye bog – en beretning om et kvindedrab – og hvorfor det er så forbandet forudsigeligt. 


Gæst: Niels Frank, forfatter
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Fanden tage dig

Fanden tage dig

Sidst i marts 2021 dræber en 61-årig mand sin 62-årige ekskone i Horsens. Den dræbte er forfatteren Niels Franks søster.

Knap tre måneder tidligere har hun forladt sin mand gennem 30 år og faren til deres to voksne sønner. De næste uger flytter hun rundt mellem hemmelige adresser i Horsens, inden hun til sidst flytter ind på et krisecenter – hele tiden i frygt for, hvad hendes eksmand, der har brugt de sidste mange år på at ydmyge og skælde hende ud, kan finde på.

Den dag bodelingen skal foregå, ringer Niels Franks telefon klokken 8.32, og så ved han, at det er gået galt.

Fanden tage dig er beretningen om tiden op til drabet og om tiden bagefter – om sorgen, vreden og afmagten, begravelsen, efterforskningen og retssagen. Om hvorfor mænd dræber kvinder, og hvorfor det er så forbandet forudsigeligt.