Du har brug for en hest

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 43

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

For seks tusind år siden sprang mennesket op på dets ryg - og med ét var alting forandret. Fra de mongolske nomader til de romerske ryttere, over indianernes prærie til hårdtarbejdende landmænd og officerer i krig har hesten trofast fulgt mennesket på dets vej. Men i dag har vi maskiner til det meste. Vi har ikke brug for hesten. Eller har vi? Forfatter og journalist ved Weekendavisen Pernille Stensgaard har skrevet en bevægende og klog bog om længslen efter hesten, efter dyret, dets kulturhistorie, om historiens bad ass kvindelige ryttere, om hvem vi er som mennesker - og om vi overhovedet kan være dét uden dyrene.


Gæst: Pernille Stensgaard, forfatter & journalist
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

Bogen vi taler om: 

Hvad jeg ved om kvinder på heste

Hvad jeg ved om kvinder på heste

Hvad jeg ved om kvinder på heste er historien om pigen Pernille, der forlader de inderligt elskede og inderligt ligeglade heste og drager på erobringstogt i de voksnes verden de næste tre årtier. Men hun længes. Vejen tilbage til hestene bliver en vej væk fra alt det, der holder hende søvnløs om natten. En pause fra sorg, der kommer farende ud af det blå, og fra dramaer og tab, der vokser sig mere og mere virkelige og vidtrækkende.

Pernille Stensgaard fortæller en smuk, klog og bevægende historie om de første kvindelige ryttere, der turde sætte sig overskrævs, og hvordan de på forbløffende vis bemægtigede sig hesten på under hundrede år. Hestens kulturhistorie væves uløseligt sammen med Stensgaards egne erkendelser. Om hvem vi er, om dyr og os.