dy site
Artikel

Dy Plambeck: »Kvindekamp handler om retten til at være et frit individ«

08-03-2021

Når vi lader sløret falde og bryder tavsheden, bryder vi også strukturen i samfundet. Kvindekampen i 2021 handler om retten til at være et frit og ligestillet individ.
Winther
Artikel

Lærke Winther: »Kvindekamp 2021 handler om respekt«

08-03-2021

Det er et virkelig dårligt scoretrick at overskride nogens grænser. Og det er ikke acceptabel flirt, hvis chefen helt umotiveret slikker dig i øret. Men #metoo-debatten er nogle gange så hård, at jeg som kvinde ikke engang tør deltage. Måske er det på tide, at vi alle sammen begynder at lytte lidt mere til hinanden?
ipsen
Artikel

Pernille Ipsen: »Åh nej, har vi virkelig talt om kvindekamp så længe? Ja, for samtalen slutter aldrig«

08-03-2021

Pernille Ipsen har netop modtaget Montanas Litteraturpris for bogen ET ÅBENT ØJEBLIK, der handler om Rødstrømpebevægelsen, køn og feminisme. I 2021 skal vi huske at trække på kvindekampens lange historie, lade de feministiske idéer blomstre og holde op med at slå hinanden oven i hovedet, mener Ipsen.
Artikel

Den glemte pioner – Eva Tind skriver roman om mideforskeren Marie Hammer

05-03-2021

Marie Hammer er verdenspioner inden for insektforskning. Hun er mor til 1.000 arter, hun har bevist en banebrydende videnskabelig teori, og hun har rejst verden rundt i videnskabens navn. Men hun har ingen spalteplads i historiebøgerne. Forfatter Eva Tind kastede sig ud i årevis af research for at skrive romanen om Marie Hammer – kvinden, der samlede verden.

Olga Ravn modtager Politikens Litteraturpris 2020

Kommer snart

Kom med hjem til Lars Kjædegaard

Anbefalinger

Gyldendal Fortællinger - læs hele magasinet her

03-03-2021

Fortællinger er din opdatering fra bøgernes verden. Fuld af inspiration, interviews og anbefalinger af de bedste læseoplevelser. Se seneste nummer her.
Gates kunst
Artikel

Bill Gates: Sådan undgår vi klimakatastrofen

16-02-2021

I sin nye klimabog, der udgives samme dag verden over, optegner Microsoft-grundlægger og filantrop, Bill Gates, den gravalvorlige virkelighed, som planeten står overfor de kommende år. Men vigtigst af alt tegner han den konkrete løsningsmodel, der kan nedbringe den årlige, globale udledning af drivhusgasser fra de nuværende 51 mia. tons til nul.
Chapter

En lyd- og e-bogstjeneste der vil mere...

Kom bag om bøgerne i jagten på at blive en fortælling rigere

Chapter er et nyt bogligt slaraffenland med lyd- og e-bøger for dig, der vil beriges, stimuleres og forføres af ord.

Kom tættere på dine yndlingsforfattere