Om Gyldendal Forlag

Bøger åbner verdener. Derfor har Gyldendal Forlag i snart 250 år været dedikeret til at levere kvalitet og mangfoldighed, kulturel og demokratisk debat, kunst og underholdning til danske boglæsere.

Gyldendal Forlag er en division af koncernen Gyldendal A/S, som også tæller undervisningsdivisionen Gyldendal Uddannelse og undervisningsforlaget Systime.

Gyldendal er grundlagt i 1770 af Søren Gyldendal og er Danmarks største forlag. I snart 250 år har vi arbejdet på at berige danske boglæsere med kundskaber, kunst, kultur og underholdende læseoplevelser, og udgiver alene i Gyldendal Forlag årligt over 400 nye titler i alle tænkelige formater til børn, unge og voksne.

Vi servicerer også de omkring 150.000 bogelskere, som er medlem af en af vores mange bogklubber, herunder Gyldendals Bogklub og Samlerens Bogklub.

Koncernen Gyldendal er et aktieselskab og hovedaktionærerne er fonden bag Lousiana, Museumsfonden af 7. december 1966, og Augustinus Fonden.

Vi har til huse i historiske bygninger i Klareboderne i det centrale København, det der i gamle dage hed Tranens Kvarter. Tranen i Gyldendals bomærke stammer fra grundlægger Søren Gyldendals signetring, og fuglen har siden været forlagets bomærke. Som den står med en sten i den ene, løftede klo, er tranen et gammelt europæisk symbol på omhu og årvågenhed. Falder den i søvn, vil stenen falde – og vække fuglen.