Ole G. Mouritsen

Grønt med umami og velsmag

349,95

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : Indbundet
  • isbn : 9788702294941
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 09-06-2020
  • Sideantal : 342
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker : Jonas Drotner Mouritsen

Inspireret af forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f.eks. den asiatiske, giver forfatterne et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe. Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden. Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man får lyst til ikke bare at spise grønt, men også at spise mere grønt.

Bogen giver en lang række tips til, hvordan man selv meget nemt kan lave mad af grønt, som bliver en smagsmæssig oplevelse. Alle bygger de på egne erfaringer i køkkenet og videnskabelig indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse.

Den grønne bølge er over os, og ernæringseksperter, kendte kokke og repræsentanter for den vegetariske og veganske bevægelse har hver deres bud på, hvordan man tilbereder grøntsager. En grønnere kost fremhæves som en nødvendighed for både en mere klimavenlig og bæredygtig udnyttelse af jordens fødevareressourcer og for en måde at bekæmpe den kraftige vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, fedme og diabetes.

Læs mere

Inspireret af forskellige madkulturer, som spiser meget grønt, f.eks. den asiatiske, giver forfatterne et videnskabeligt baseret svar på, hvordan man laver velsmagende mad af grønt, hvad enten det er planter, alger eller svampe. Udgangspunktet er den totale smagsoplevelse, som bygger på alle vores fem sansers interaktion med maden. Der er i bogen især fokus på, hvordan man kan tilberede mad af grønt, så det får velsmag (især umami) og en interessant og spændende mundfølelse, så man får lyst til ikke bare at spise grønt, men også at spise mere grønt.

Bogen giver en lang række tips til, hvordan man selv meget nemt kan lave mad af grønt, som bliver en smagsmæssig oplevelse. Alle bygger de på egne erfaringer i køkkenet og videnskabelig indsigt i, hvad der giver maden smag og mundfølelse, og hvordan vi både fysiologisk og neurologisk opfatter en smagsoplevelse.

Den grønne bølge er over os, og ernæringseksperter, kendte kokke og repræsentanter for den vegetariske og veganske bevægelse har hver deres bud på, hvordan man tilbereder grøntsager. En grønnere kost fremhæves som en nødvendighed for både en mere klimavenlig og bæredygtig udnyttelse af jordens fødevareressourcer og for en måde at bekæmpe den kraftige vækst i kostbetingede sygdomme, især hjerte-karsygdomme, fedme og diabetes.

Læs mere

349,95

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : Indbundet
  • isbn : 9788702294941
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato :
  • Sideantal : 342
  • Oversætter :
  • Illustrator :  
  • Omslagsgrafiker : Jonas Drotner Mouritsen

349,95

  • Tilføj til ønskeliste
  • Flere detaljer
  • Type : Indbundet
  • isbn : 9788702294941
  • Udgave : 1
  • Udgivelsesdato : 09-06-2020
  • Sideantal : 342
  • Oversætter :
  • Illustrator :
  • Omslagsgrafiker : Jonas Drotner Mouritsen

Stock : 0 IsEbook : False IsSoundBook : False SampleUrl :

Andre bøger af Ole G. Mouritsen, Klavs Styrbæk, Jonas Drotner Mouritsen

Andre som har set på denne bog, har også set på

Tilføj til ønskeliste

Erna og rumæneren

Erling Jepsen

Tilføj til ønskeliste

Et hav af minder

Fiona Valpy

Tilføj til ønskeliste

Næste!

Nina Lykke

Tilføj til ønskeliste

Hvor lyset er

Malene Ravn

Tilføj til ønskeliste

Sjælemaleren

Ildefonso Falcones