Den bog giver jeg i julegave

Hårde pakker er som bekendt de bedste. Få anbefalinger fra vores forfattere og redaktører, så du er sikker på, at pakkerne vækker julelæseglæde.


BENTE KLARLUND

Bente Klarlund, overlæge

Alle tiders bøger vi læser sammen

”Til de små i familien vil jeg købe ALLE TIDERS BØGER VI LÆSER SAMMEN, som er en vidunderlig samling af de børnebøger, jeg selv holder allermest af. Den glæder jeg mig til at læse højt.” 

Med forord af h.k.h. Kronprins Frederik ”Den nærhed og fordybelse, der opstår, når man sammen med sit barn bladrer i en god bog og er fælles om en god historie, er måske endnu mere dyrebar i en verden, hvor alting går hurtigt, og digital underholdning fylder mere og mere.”
Anne hjernoe

Anne Hjernøe, TV-vært og kogebogsforfatter

LET GANG PÅ JORDEN

”Jeg vil forære nyudgivelsen af Agnes Henningsens selvbiografiske værk LET GANG PÅ JORDEN til alle familiens unge kvinder: Min datter, niecer, bonusdøtre og svigerdøtre. Bøgerne giver et vidunderligt indblik i en kvindetid, der var noget udover det sædvanlige. Agnes er sulten på livet, på mænd og på oplevelser på en helt befriende måde. Hun mødes, taler, lytter, skriver og rejser med datidens store kunstnere. Og hvor ville jeg gerne sidde med til bords, når hun spiser med Drachmann, Brandes og Wied. Jeg savnede Agnes, som jeg ville savne en nær, mistet veninde, da jeg var færdig med at læse.”
line friis

Line Friis, biolog og vært på Gyldendals børneserie wow

DET BLIVER IKKE VÆK

”Min mand skal have DET BLIVER IKKE VÆK af Jørgen Leth. Ikke fordi han selv er hverken gammel eller gnaven (endnu), men fordi han elsker Jørgen Leths sprog og beskrivelser af verden. Og jeg elsker ham.

Til mig selv køber jeg - og pakker fint ind, så jeg ikke kommer til at smuglæse - Jonas Jonassons HÆVNEN ER SØD A/S. Hans finurlige, tænksomme og utroligt humoristiske måde at flette historier sammen på er formidabel. Det er som at spise slik med lidt vitaminer i.” 
Mulvad

Henrik Mulvad, CEO, KPMG

SANDHEDEN OM LUCY

”Jeg forærer SANDHEDEN OM LUCY af Ib Michael væk. Vi trænger til mere eventyr i vores liv - specielt i disse tider, hvor vi ikke kan rejse så meget - og i bogen kommer vi på en eventyrlig rejse. Ib Michael er vel også en af de eneste tilbageværende danske magiske realister på linje med Borges og andre Sydamerikanske forfattere, hvor drømmene får lov at flyde frit.”
JOHANNE

Johanne Schmidt-Nielsen, politiker

GUDS BEDSTE BØRN

”Av, mit hjerte. GUDS BEDSTE BØRN af Morten Pape kan i den grad anbefales. En roman om svigt, savn, sorg og om vold som sprog. Det er en uhyggeligt sørgelig verden at kigge ind i. Og netop derfor er det så vigtigt at fastholde blikket. Læs den!”

Også Renée Toft Simonsen anbefaler bogen: 
”Han skriver, så englene synger. Fuck, hvor er det godt. Benhårdt og barskt, med så meget på sinde ...”
Østerby

Christina Østerby, direktør for Gyldendals Bogklubber

ET HAV AF MINDER

"Jeg vil forære min moster ET HAV AF MINDER, fordi hun holder af Frankrig og kunst. De fine beskrivelser af livet på en fransk ø og i Paris - krydret med livet som kunstner og en smule romantik - gør det til den helt rigtig cocktail for hende."
julie Hastrup

Julie Hastrup, krimiforfatter

VINTERILD

”Boggaver er de bedste, og heldigvis har jeg en familie, som elsker bøger næsten lige så højt som jeg gør. Denne jul vil jeg forære min søster Anders de la Mottes tredje og seneste krimi i årstidskvartetten – VINTERILD. Jeg er vild med hans velskrevne, psykologiske krimier, og denne er lige et hak bedre end de forrige.”
RIIS

Johannes Riis, forlægger og tidligere skønlitterær chef på Gyldendal

VERDEN AF I GÅR

”Stefan Zweigs erindringsbog fra 1941, VERDEN AF I GÅR, er en dybt menneskelig, både nøgtern og rørende beretning om Europa, som det så ud før Første Verdenskrig. En verden, som stadig troede på fremskridtet og samtidig stod op til halsen i hykleri og dobbeltmoral. Så kom krigen og efter den Hitlers ufattelige barbari, og intet var som før. En bog, du aldrig glemmer.”
Mette Bentholm

Mette Bentholm, krimiredaktør

SKYGGEJÆGEREN

Årets vinder af Glasnøglen 2020
"Skyggejægeren er en af de bedste krimier, jeg har læst i lang tid, den er virkelig god! Den har et godt seriemorder-plot og er en vildt spændende politikrimi. Mordene er uhyggelige; man hører om, hvordan
de unge kvinder (alle enlige mødre) hører noget pusle om natten, og pludselig står morderen der! Alt imens deres små børn sover ved siden af – det er så uhyggeligt! Men så har den også det ekstra, at man følger tre forskellige, kvindelige efterforskere fra 1940’erne, hvor det første mord finder sted, og frem til 2019. Man hører om, hvor svært det er for de kvindelige efterforskere at blive respekteret – og det er så godt beskrevet. Det er i det hele taget bare en virkelig velskrevet, hamrende spændende krimi.
Sådan en, jeg meget gerne giver i gave."

Flere anbefalinger fra krimiredaktøren:

Jørn Lier Horst:

”Jeg kan rigtig godt lide Jørn Lier Horsts krimier; de er spændende og troværdige og har fede plots. Hans nye gren af serien om William Wisting, cold-case-serien, er virkelig gode og velskrevede, og man kan springe på her, hvis man synes, det er for meget at gå i gang med den ‘gamle’ serie. Katharina-koden er også en af de krimier, jeg giver i gave.”

Yrsa Sigurđardóttir:

”En mor er alene hjemme med sine børn i nogle dage, fordi manden er på kursus. En nat vågner hun; der er noget, der pusler nede i stuen. Er det noget? Nej, det var det nok ikke, og hun skal også huske at give sønnen idrætstøj med i morgen. Nu er lyden der igen! Men så står den 7-årige datter pludselig i mørket ved sengen, og det var nok bare hende … Eller er der faktisk nogen, der er trængt ind i huset? Det er det suspense-greb i bogens startscene, hvor der over flere sider veksles mellem noget ekstremt uhyggeligt og noget meget hverdagsagtigt, som får bogen til at stå ud i mængden. DNA er en af de krimier, jeg oftest giver i gave. Man går ligesom ikke galt i byen med den bog.”