Waseem Hussain

Beskrivelse

Waseem Hussain er fængselsimam i Vestre Fængsel. Han er født og opvokset i Helsingør og uddannet ingeniør. På et tidspunkt fik han en form for religiøs vækkelse, han ville studere Koranen og tog til Jordan, hvor han boede i tre år. Hjemkommet synes hans forældre, familier og venner, at han var blevet tosset, da han fortalte, at han ikke ville bruge sin uddannelse til noget, men hellere ville arbejde med unge muslimer.

Siden har Waseem Hussain markeret sig som en skarp debattør, som i modsætning til mange andre danske muslimske talsmænd ikke mener at problemerne udelukkende skyldes danskerne. Han kritiserer danske muslimer for passivitet og for generelt at melde sig ud af samfundet. I sin bog IMAM BAG TREMMER, udgivet i 2016, fortæller han om sit liv og opvækst i Danmark og om sit arbejde med unge islamiske kriminelle.

Foto: Lars Bech, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Imam bag tremmer

WASEEM HUSSAIN er født og opvokset i Helsingør og har gået i almindelig dansk folkeskole. Han er uddannet civilingeniør, men noget manglede i hans liv, og han tog derfor til Jordan for at fordybe sig islamiske studier. I dag er han fængselsimam i Vestre Fængsel. Læs om hans fantastiske rejse, om kærligheden, om familien og om troen på det gode i alle mennesker.

WASEEM HUSSAIN er født i Helsingør i 1983 af pakistanske immigranter. Her voksede han op som muslim i krydsfeltet mellem pakistansk og dansk kultur. Han har gået i en almindelig dansk folkeskole, i gymnasium og færdiggjorde derefter en uddannelse som civilingeniør. Ved siden af studierne har han specialiseret sig i islamisk teologi og retslære i Jordan. Med et ben i begge verdener har han de sidste seks år arbejdet som fængselsimam i Vestre Fængsel og desuden optrådt i medierne som en skarp debattør.

Bøger af Waseem Hussain

Tilføj til ønskeliste

Imam bag tremmer

Waseem Hussain