Ursula Andkjær Olsen

Beskrivelse

Ursula Andkjær Olsen, født 1970, er cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet. Fra 1997-99 gik Ursula Andkjær Olsen på Forfatterskolen.

Ursula Andkjær Olsen debuterede i 2000 med digtsamlingen LULUS SANGE OG TALER. Her indledte Ursula Andkjær Olsen forfatterskabets karakteristiske legesyge og musikalske omgang med sproget. De følgende år udgav hun bl.a. digtsamlingerne ATLAS OVER HULLER I VERDEN i 2003 og HAVET ER EN SCENE i 2008. For denne digtsamling blev Ursula Andkjær Olsen nomineret til blandt andet Nordisk Råds Litteraturpris og præmieret af Statens Kunstfond. I 2016 udkom den illustrerede VI RUS SALVE, som er et samarbejde med billedkunstneren Stense Andrea Lind-Valdan, og i 2017 er Ursula Andkjær Olsen aktuel med sin første roman, KRISEHÆFTERNE.

Ursula Andkjær Olsen har desuden skrevet flere kammeroperaer og gennem årene har hun modtaget en række priser og anerkendelser, blandt andet Carlsbergs idélegat 2001, Dan Turell-prisen 2006, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris 2007 og Montanas Litteraturpris 2013.

Læs mere

Seneste udgivelse

Krisehæfterne

”Jeg, Pandora, åbnede rent faktisk, og det kom ud. Det var anderledes end jeg troede."

Kvinden Pandora forsøger i drømme at hævne en fortid med en dæmonisk mand, og samtidig bliver hun forladt af en anden mand. Hun skriver ensomhedens og tabets ritualer ned, forsøger at huske, forsøger at glemme, hun lægger planer og udtænker projekter, korresponderer, drømmer og diskuterer med sig selv, to veninder og en tredje mand. Indimellem taler et kor af børn.

Krisehæfterne er Ursula Andkjær Olsens første roman, en vild og knopskydende bog, en kærlighedsroman, en økonomiroman, en historie om at lukke op – for fortiden, hævnen, drømmene og fremtiden – som i bogens anden del spejler sig i et essay om de globale kriser og de helt lokale, om ensomhed, sorg og utopier.

Som et ekstra spor løber en billedserie gennem bogen: en række mystiske, blåsorte genstande, rum og landskaber – fotografiske arbejder af kunstneren Sophia Kalkau.