Thomas Skovbo

Beskrivelse

Thomas Skovbo (f. 1973) er uddannet lærer og coach. Han har de sidste 16 år arbejdet som lærer og viceskoleleder.

Thomas Skovbo har de seneste år skrevet en del læste kronikker om opdragelse og forældreskab i bl.a. Berlingske og været en stærk stemme i debatten om børn, unge og forældre.

Thomas holder ligeledes foredrag. Thomas er optaget af at medvirke til en tiltrængt debat om et mere robust forældreskab og dermed også nogle mere robuste og modvindskompetente børn og unge, der både kan og vil en masse - selv. Han udkom med bogen Giv dine børn noget at vokse af i marts 2017.

I det private er Thomas far til tre børn og bonusfar til yderligere tre, hvilket gør ham til en særdeles “aktiv” forælder, der ikke ligger skjul på, at han også selv kæmper med sit eget forældreskab og sin egen rolle som forælder. Thomas er født og opvokset i Sejs ved Silkeborg, og bor til daglig i Ry.

Læs mere

Seneste udgivelse

Giv dine børn noget at vokse af

Thomas Skovbo er en mandlig stemme i debatten om forældreskab. I Giv dine børn noget at vokse af beskriver han, hvordan vi alle i den bedste af alle meninger glemmer vores rolle som den voksne og dermed svigter vores børn. Vi pakker dem ind i så meget vat, at de aldrig finder sig selv eller deres egne ben at stå på.

Skovbo mener, at forældre både skal blande sig og blande sig udenom – og det sidste ser ud til at være det sværeste for tidens forældre. Vores børn skal have masser af kærlighed og masser af tryghed, men undervejs skal vi turde sætte dem fri og give dem noget at vokse af – en daglig dosis modstand.

Hvordan bliver vi så de bedste versioner af os selv, når vi er forældre – nogle vores børn kan bruge til noget og ikke mødre uden grænser og fædre uden nosser?

Thomas Skovbo er lærer, debattør, viceskoleleder og far/papfar til 6 børn.

TIL TIDEN handler om både de nære og de helt store forskydninger i samtiden. Korte, koncentrerede bøger, der løfter læserens blik fra den aktuelle debat og sætter emnerne ind i større sammenhænge. TIL TIDEN er skrevet af folk, der ved noget og tør mene noget.

Bøger af Thomas Skovbo