Thomas Buch-Andersen

Beskrivelse

Thomas Buch-Andersen (1971) er vært på Detektor, DR 2. Han er cand.mag. i dansk og filmvidenskab fra Københavns Universitet samt master i journalistik fra University of London og har været ansat bl.a. i Beskæftigelsesministeriet og på BBC.

Læs mere

Seneste udgivelse

Fup, fejl og fordrejninger

Tal og fakta er benhård valuta i samfundsdebatten. De kan sætte en dagsorden, vende en debat og lukke munden på modstandere. Men hvordan ved du, om påstandene holder?

Hundredvis af magthavere, meningsdannere og medier er i de senere år blevet faktatjekket og konfronteret med deres egne udsagn i DR’s populære Detektor-udsendelser. Detektor er blevet synonym med faktatjek, jævnligt citeret af andre medier og refereret til fra Folketingets talerstol.

Detektors vært og programmets tidligere redaktør koger erfaringerne fra de mere end 400 faktatjek ned til en underholdende og lettilgængelig guide. Den viser de typiske faldgruber, og hvordan man med enkle spørgsmål kan lære at spotte fup, fejl og fordrejninger i samfundsdebatten. Bliv bedre til at gennemskue tal, fakta og statistik. Og gør klar til selv at stille spørgsmålet: Kan det nu også passe?

Bøger af Thomas Buch-Andersen