Ta-Nehisi Coates

Beskrivelse

Ta-Nehisi Paul Coates, født 1975, er amerikansk forfatter, journalist og underviser. Ta-Nehisi Coates er national korrespondent for The Atlantic, hvor han skriver om kulturelle, sociale og politiske problemstillinger, særligt i forhold til afroamerikanere. Coates har desuden arbejdet for The Village Voice, Washington City Paper og Time.

I 2008 udgav Ta-Nehisi Coates sine erindringer, THE BEATIFUL STRUGGLE: A FATHER, TWO SONS, AND AN UNLIKELY ROAD TO MANHOOD. I 2015 udkom hans anden bog, BETWEEN THE WORLD AND ME (da. MELLEM VERDEN OG MIG). Bogen vandt ham 2015 National Book Award for Nonfiction. Ta-Nehisi Coates modtog i 2015 en “Genius Grant” fra John D. and Catherine T. MacArtur Foundation.

Fotograf: Nina Subin, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Mellem verden og mig

Amerika er bygget på en løgn. Det skriver Ta-Nehisi Coates i MELLEM VERDEN OG MIG, der er et brev til hans søn. Det amerikanske samfund er i følge Coates ikke frihedens samfund, men racismen og undertrykkelsens samfund. MELLEM VERDEN OG MIG er en barsk, rørende og uforsonlig bog om, hvordan den amerikanske drøm ikke er en drøm, men et mareridt bygget på knækkede sorte kroppe.

Bøger af Ta-Nehisi Coates