34_checkmark

Fragt kun 29,95 kr. 

Susanne Staun

Susanne Staun, f. 1957. Forfatter, cand.phil. i engelsk sprog og litteratur fra Københavns Universitet og master i journalistik fra Syracuce University, USA. Med bøger, der emmer af en rå og raffineret psykologi og humor, er Susanne Staun en af Danmarks største og mest respekterede krimiforfattere.

Susanne Staun er nok mest kendt for sin femikrimi-serie om profileringseksperten Fanny Fiske. I serien blander Susanne Staun chick-lit og krimi, og hun er bl.a. blevet kaldt ”Tarantino på østrogen”. Fanny Fiske-krimien MIT SMUKKE LIG var indstillet til Weekendavisens Litteraturpris og MINE PIGER til Læsernes Bogpris. Efter serien om Fanny Fiske udgav Susanne Staun trilogien om retsmedicineren og vicestatsobducenten Maria Krause: DØDERUMMET fra 2010, HILSEN FRA REXVILLE fra 2011 og HELT TIL GRÆNSEN fra 2013.

I 2021 udkom første bind, Manden i huset, i Susanne Stauns krimiserie om små og store forbrydelser i provinsen. I 2022 er hun aktuel med andet bind i serien Pas dig selv!

For DØDERUMMET modtog Susanne Staun Det Danske Kriminalakademis pris for Bedste Kriminalroman 2010. Derudover blev Susanne Staun indstillet til Weekendavisens Litteraturpris og den skandinaviske kriminallitteratur-pris, Glasnøglen. I 2005 modtog Susanne Staun Statens Kunstfonds treårige stipendium for sit forfatterskab.

Fotograf: Jørgen Asmussen, 2017

Bøger