Robert Zola Christensen

Beskrivelse

Robert Zola Christensen, født 1964, har en ph.d. i nordisk filologi og er ansat som forsker ved Lund Universitet. Som forfatter har Robert Zola Christensen skrevet både børnebøger, digte, noveller, romaner og fagbøger. Senest har Robert Zola Christensen påbegyndt en krimiserie, hvoraf der foreløbigt er udkommet to bind: IS I BLODET fra 2013 og ADAMS FORBANDELSE fra 2015. I den planlagte trilogi skildrer Robert Zola Christensen efterforskeren Bent Kastrup, og genremæssigt trækkes på videnskabskrimien.

Robert Zola Christensen debuterede i 1997 med dagbogsromanen KRISTINAS TAVSHED. Siden har han bl.a. udgivet romanerne JYSK FITNESS fra 2004 og TENNINS fra 2005. I 2009 udkom Robert Zola Christensens ALDRIG SÅ JEG SÅ DEJLIGT ET BJERG. I denne anmelderroste generations- og samtidsroman fortæller Robert Zola Christensen om at være mønsterbryder i 1960’ernes og 70’ernes Velfærdsdanmark og om at være en ung voksen i 1980’erne og 90’erne. For bogen blev Robert Zola Christensen nomineret til Danmarks Radios Romanpris 2009. Robert Zola Christensens bøger er ofte præget af en undren over verden og sproget, som vi taler om den med. Tematisk kredser Robert Zola Christensen gerne om temaer som identitet, virkelighed og virkelighedsflugt. Derudover er Robert Zola Christensen forfatter til fagbogen MANUAL TIL SKRIVEKUNSTEN fra 2005 og medforfatter til børnebøgerne MELODI OG KUGLERNE fra 2014 og MELODI OG DEN GULE REGNFRAKKE fra 2015.

Læs mere

Seneste udgivelse

Gæsten

På et dansk universitet findes en kvinde brutalt myrdet. Mordet er blevet begået med en voldsom aggression, men kvinden har tilsyneladende ikke forsvaret sig. Tilbage står en sørgende svensk mand, en række mere eller mindre troværdige kollegaer og i kulisserne gemmer der sig en morder, en gæst, der har taget bolig på Clara Sahlgrens arbejdsplads, og som ingen midler skyer for at dække over sine gerninger. Heller ikke over for politiet. Før Bent Kastrup får set sig om, jagter han både en morder, en kollega og meningen med sit eget liv.

GÆSTEN er tredje krimi i Robert Zola Christensens krimiserie, der indledtes med IS I BLODET og ADAMS FORBANDELSE. Alle tre bøger har efterforskeren Bent Kastrup i hovedrollen.