Robert Zola Christensen

Beskrivelse

Robert Zola Christensen, født 1964, har en ph.d. i nordisk filologi og er ansat som forsker ved Lund Universitet. Som forfatter har Robert Zola Christensen skrevet både børnebøger, digte, noveller, romaner og fagbøger. Senest har Robert Zola Christensen påbegyndt en krimiserie, hvoraf der foreløbigt er udkommet to bind: IS I BLODET fra 2013 og ADAMS FORBANDELSE fra 2015. I den planlagte trilogi skildrer Robert Zola Christensen efterforskeren Bent Kastrup, og genremæssigt trækkes på videnskabskrimien.

Robert Zola Christensen debuterede i 1997 med dagbogsromanen KRISTINAS TAVSHED. Siden har han bl.a. udgivet romanerne JYSK FITNESS fra 2004 og TENNINS fra 2005. I 2009 udkom Robert Zola Christensens ALDRIG SÅ JEG SÅ DEJLIGT ET BJERG. I denne anmelderroste generations- og samtidsroman fortæller Robert Zola Christensen om at være mønsterbryder i 1960’ernes og 70’ernes Velfærdsdanmark og om at være en ung voksen i 1980’erne og 90’erne. For bogen blev Robert Zola Christensen nomineret til Danmarks Radios Romanpris 2009. Robert Zola Christensens bøger er ofte præget af en undren over verden og sproget, som vi taler om den med. Tematisk kredser Robert Zola Christensen gerne om temaer som identitet, virkelighed og virkelighedsflugt. Derudover er Robert Zola Christensen forfatter til fagbogen MANUAL TIL SKRIVEKUNSTEN fra 2005 og medforfatter til børnebøgerne MELODI OG KUGLERNE fra 2014 og MELODI OG DEN GULE REGNFRAKKE fra 2015.

Læs mere

Seneste udgivelse

Adams forbandelse

En flok spejdere finder en mand brutalt myrdet i en skov på Vestsjælland. Offeret er genforskeren Gunnar Kollte-Hansen og sporene peger i flere retninger: Ind i en veterangruppe, der har en lidt rigelig veludviklet interesse for 2. verdenskrig, og ind i et betændt forskningsmiljø, hvor der er ved at opstå store økonomiske muligheder i udviklingen af genteknologi. Efterforskningen fører den tidligere PET-agent Bent Kastrup til det øde og vindblæste Færøerne, hvor der muligvis foregår ting, der ikke tåler dagens lys.

Men Bent Kastrups kamp drejer sig ikke kun om at finde gerningsmanden til mordet på Gunnar Kollte-Hansen og dermed få sat en stopper for den kædereaktion af vold, drab og forsvindinger, der er fulgt i kølvandet på mordet. Det er også en kamp på hjemmefronten og en kamp mod egenyttige kollegaer med selvstændige agendaer, der risikerer at ødelægge efterforskningen.

ADAMS FORBANDELSE er Robert Zola Christensens anden spændingsroman i serien om efterforskeren Bent Kastrup. IS I BLODET, seriens første bog, udkom i 2013.