Robert Galbraith

Beskrivelse

Robert Galbraith

Robert Galbraith er det pseudonym, som J.K. Rowling benytter til kriminalromanerne om og med privatdetektiven Cormoran Strike. J.K. Rowling har som bekendt skrevet børnebogsserien om Harry Potter samt voksenromanen Den tomme plads (2012).

Robert Galbraiths første roman var Gøgens kalden, der udkom på dansk i 2013. I denne anmelderroste krimi indleder Robert Galbraith sin serie om krigsveteranen og privatdetektiven Cormoran Strike. Da en smuk model findes død under en snedækket balkon i det mondæne London-kvarter Mayfair, antager politiet hurtigt, at der er tale om selvmord. Men modellens bror har sine tvivl, og derfor hyrer han Cormoran Strike til at undersøge sagen nærmere.

I 2014 udkom Robert Galbraiths anden bind i Cormoran strike-serien, Silkeorm, på dansk. I denne bog præsenterer Robert Galbraith læseren for sagen om den forsvundne forfatter Owen Quine, hvis kone sætter alt ind på at finde ham igen. Her kommer Strike ind i billedet og nu går en større eftersøgning i gang, som viser sig at være langt mere kompliceret end først antaget.

Ondskabens høst udkom i 2016 og er tredje bind i den anmelderroste serie om privatdetektiven Cormoran Strike og hans kvikke assistent Robin Ellacott. En djævelsk velkonstrueret kriminalroman med stadig nye forviklinger og samtidig en medrivende historie om en mand og en kvinde, der står ved en skillevej i deres personlige og professionelle liv.

I Den hvide død (2018) opsøger en plaget ung mand Cormoran Strike og fortæller om en forbrydelse, han så, da han var lille og han efterlader privatdetektiven dybt foruroliget. En kringlet efterforskning gennem Londons gyder til de hemmelighedsfulde gange i parlamentet og et smukt, men dystert herresæde langt ude på landet sættes i gang.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den hvide død

Da Billy, en plaget ung mand, opsøger Cormoran Strike og fortæller om en forbrydelse, han så, da han var lille, efterlader det privatdetektiven dybt foruroliget.

Strike og hans tidligere assistent Robin Ellacott – nu partner i detektivbureauet – forsøger at komme til bunds i Billys historie og føres ad kringlede veje gennem Londons gyder til de hemmelighedsfulde gange i parlamentet og et smukt, men dystert herresæde langt ude på landet.

Sideløbende med denne labyrintiske efterforskning er Strikes eget liv langt fra enkelt: Hans nye berømmelse hæmmer hans muligheder som privatdetektiv, og forholdet til hans tidligere assistent er presset. Strike har mere end nogensinde brug for Robin i sit arbejde, men deres personlige forhold er mere indviklet end som så …

Den hvide død er et nervepirrende mysterium og en spændende fortsættelse af historien om Cormoran Strike og Robin Ellacott.

Romanen er skrevet af J.K. Rowling under pseudonymet Robert Galbraith. J.K. Rowling er forfatter til Harry Potter-serien og Den tomme plads.

Bøger af Robert Galbraith

Tilføj til ønskeliste

Den hvide død

Robert Galbraith

Tilføj til ønskeliste

Ondskabens høst

Robert Galbraith

Tilføj til ønskeliste

Silkeorm

Robert Galbraith

Tilføj til ønskeliste

Gøgens kalden

Robert Galbraith