Rane Willerslev

Beskrivelse

Rane Willerslev (f. 1971) er dansk antropolog og forfatter. Siden 1991 har han gennemført en række ekspeditioner til Sibirien; i begyndelsen sammen med sin tvillingebror, evolutionsbiologen Eske Willerslev, og senere på egen hånd. En af disse oplevelser beretter han om i sin bog På flugt i Sibirien.

Rane Willerslev har været medlem af Eventyrernes Klub siden 2001, modtog i 2006 Det Frie Forskningsråds eliteforskerpris og er ansat som professor i antropologi på Århus Universitet, men har siden 2008 fungeret som leder af De Etnografiske Samlinger på Moesgård Museum og er fra efteråret 2011 blevet ansat som direktør for Det Kulturhistoriske Museum i Oslo ved Oslo Universitet.

https://www.ranewillerslev.dk/

Læs mere

Seneste udgivelse

På flugt i Sibirien

"Et velskrevet drama, et eventyr, en gyser" - Kristeligt Dagblad

En dramatisk og utrolig fortælling fra det barske Sibirien. I håb om at kunne gøre en ende på århundreders udnyttelse af de sibiriske zobeljægere, iværksatte antropolog Rane Willerslev et idealistisk forretningsprojekt. Det begyndte godt, men gik hurtigt helt skævt, da han kom på tværs af lokale forbrydere og som konsekvens måtte flygte ud i den nådesløse tajga, helt derud, hvor jagten er et spørgsmål om liv eller død ...
 

Bøger af Rane Willerslev

Tilføj til ønskeliste

På flugt i Sibirien

Rane Willerslev