Philipp Meyer

Beskrivelse

Philipp Meyer, født 1974 i Baltimore, læste engelsk ved Cornell University og University of Texas. Inden han blev forfatter, arbejdede Philipp Meyer både som cykelmekaniker, finansmand i den schweiziske investeringsbank UBS og konstruktionsarbejder.

I 2005 fik Philipp Meyer en plads på Michener Center for Writers i Austin, Texas. Her skrev Philipp Meyer størstedelen af romanen AMERICAN RUST, der udkom i 2009. Den anmelderroste bog blev Philipp Meyers endelige debut og gennembrud som forfatter, som indbragte ham Los Angeles Times Book Prize 2009.

SØNNEN fra 2014, der er Philipp Meyers anden roman, er den første af hans bøger, der er udkommet på dansk. Mange kritikere har udråbt SØNNEN til en af disse års helt store amerikanske fortællinger. I denne roman skildrer Phlipp Meyer det moderne Amerikas tilblivelse i en fortælling om tre generationer. Med SØNNEN placerede Philipp Meyer sig som finalist blandt de nominerede til Pulitzer Prize 2014.

I 2010 modtog Philip Meyer det prestigefyldte stipendium Guggenheim Fellowship. Avisen New Yorker anbragte desuden Philipp Meyer på sin ”20 under 40”-liste over lovende unge forfattere under 40 år.

Læs mere

Seneste udgivelse

Rust

Isaac England vil væk fra den rustne amerikanske drøm i byen Buell. Han vil skabe sig en ny tilværelse i Californien, men da han forsøger at slippe væk fra elendigheden, trækker den ham tilbage igen; Han og vennen Billy bliver ufrivilligt involveret i et mord kun et par kilometer uden for byen.

Rust er en fortælling om venskab og om kampen for at få del i den frihed, som USA spejler sig i; en fortælling fra den del af USA, der ikke er defineret af drømme, men af begrænsninger. Hvor mennesker lever og dør i trailerparks, og hvor selv de modigste og ædleste ikke kan undslippe den spiral af skyld og skam, der er underklassens lod.

Bøger af Philipp Meyer

Tilføj til ønskeliste

Rust

Philipp Meyer

Tilføj til ønskeliste

Sønner

Philipp Meyer