Peter Nygaard

Beskrivelse

Peter Nygaard, født 1962, er Danmarks eneste, internationale motorsportsjournalist. Allerede som dreng blev han fascineret af formel 1, og som nyuddannet cand.jur. besluttede han i 1982 at satse på en fremtid som freelance motorsportsjournalist. Lige siden har han rejst verden rundt for at rapportere til aviser, fagblade og tv fra internationale motorløb. Han har overværet mere end 400 formel 1-grandprixer, og i årrække var han ekspertkommentator ved DR’s formel 1-transmissioner. Siden har han kommenteret motorløb for TV2 Sport, Canal Plus og TV3 Puls.

Peter Nygaard står også bag fotobureauet Grand Prix Photo, der råder over et af verdens største arkiver med aktuelle og historiske formel 1-billeder.

I 2006 udgav Gyldendal Peter Nygaards Le Mans – de danske triumfer, der året efter også kom i en specialudgave. I 2007 skrev Nygaard Det hurtige dusin” (People’s Press) om Danmarks 12 bedste racerkørere, og i 2008 kom Ferrari – 60 år i formel 1 på Gyldendal. Succesen med Ferrari-bogen blev i 2009 fulgt op af Grand Prix om formel 1-VM’s historie.

Peter Nygaard, der er gift og har tre børn, er bosiddende i Haslev, hvor en ægte formel 1-racer indgår i kontorudsmykningen. Se mere på

www.grandprixphoto.com

.

Læs mere

Bøger af Peter Nygaard

Tilføj til ønskeliste

Racing uden filter

Peter Nygaard