Forfattere | Gyldendal

Pernille Abd-El Dayem

Pernille Abd-El Dayem, f. 1985, er uddannet fra Forfatterskolen i 2012 og debuterede i 2015 med Inden for revet, der bar genrebetegnelsen hjemsøgelser. Det er en bog om at være elsket, beskyttet og i tvivl om, hvor grænserne for omsorg ligger. Inden for revet undersøger, om brændingen ude over revet fører ind i det stille vand mod kysten, hvor familien og samfundet er, eller snarere ud til udstødelsen på det åbne hav.

I 2018 udkom Pernille Abd-El Dayems anden bog og første roman, June. En roman om at forsøge at holde på formerne, om kærlighed til muterede liv og ødelagte ting, om misbrug og skrøbelige måltider, begær og tyst vold. Romanen blev belønnet med både Michael Strunge-prisen og Blixenprisen Årets Litterære Talent og har fået sin egen titelsang komponeret og produceret af June Orchestra og med vokal af Andrea Green Novel. Hør den her: https://soundcloud.com/visagevisage/june-orchestra-beige-mur-med-z

Med sin tredje bog, der udkom i august 2022, skiftede Pernille Abd-El Dayem igen genre. Hun tog anmelderne med storm med novellesamlingen Omsorgsdage om at elske med flænselyst og shoppe (i Føtex) med ømhed, om at drysse rundt alene og aldrig være helt fri, men heller aldrig tæt nok på andre til at bryde ensomheden. Omsorgsdage blev indstillet til Kritikerprisen.

Fotograf: Sigrún Gudbrandsdóttir, 2022

Bøger af denne forfatter