Otto Dickmeiss

Beskrivelse

Otto Dickmeiss, født 1969 i Tarm, er uddannet Illustrator fra Danmarksdesignskole og arbejder som illustrator.

Siden Otto Dickmeiss debuterede som billedbogsillustrator i 1999 med ROKKETAND, er der kommet mange andre til bl.a. BELLA-serien, der er forfattet af Per Østergaard og FARFAR, RÆVEFÆLDEN og RITAS VENSKAB, der alle er skrevet af Lilja Scherfig.

Gennem sin karriere har Otto Dickmeiss modtaget flere priser. Heriblandt Kulturministeriets Illustratorpris, som han har vundet to gange og Årets Bedste Bogarbejde inden for genren børnelitteratur.

Læs mere

Seneste udgivelse

Bello

Billedbog om Bello, der sidder i kørestol. Han er led og ked af altid at blive behandlet som et råddent æg, som en handicappet. Så møder han Ane, som egentlig er sur på ham, og derfor behandler hun ham som et helt normalt barn.

Pressen skriver:

»Det er to af sværvægterne fra børnebogens mangfoldige verden, som sætter fut i Bellos tanker og kørestol.«
- Steffen Larsen, Politiken

»Dickmeiss’ små mennesker med de store hoveder og de store øjne pryder siderne og sørger med mange små detaljer for, at billedsiden aldrig bliver alt for harmonisk eller romantisk.«
- Birte Strandby, Bogvægten

»Endnu engang får man med Bello demonstreret, hvad det er billedlitteraturen kan, når den er bedst!«
- Søren Fanø, Bogbotten

»En fremragende og smuk billedbog om et anderledes barneliv og med et ønske om rummelighed og indlevelse fremfor forsigtighed og frygt overfor børn med handicap. Forfatteren og illustratoren er et dreamteam uden lige og historien fortælles uden sentimentalitet, men med humor, forståelse, ærlighed og kærlighed på både tekst og billedside.«
- Bibliotekat, Instagram
 

Bøger af Otto Dickmeiss

Tilføj til ønskeliste

Bello

Mette Eike Neerlin, Otto Dickmeiss