Nina Lykke

Beskrivelse

Nina Lykke (f.1965) er født i Trondheim og vokset op i Olso. Uddannet grafisk designer. Debuterede i 2010 med en novellesamling og har desuden udgivet romanen Oppløsningstendenser i 2013, der fik fine anmeldelser.

Fotograf: Agnete Brun

Læs mere

Seneste udgivelse

Næste!

Nina Lykkes NÆSTE! - En lægeroman har modtaget Brage-prisen, Norges største litterære pris. Den har solgt over 40.000 eksemplarer i Norge og er på vej i oversættelse i 10 lande.

Med denne roman har betegnelsen ”lægeroman” fået en helt ny betydning: Elin er flyttet ind på sit lægekontor, hvor patienterne kommer strømmende dagen lang med alle deres skavanker, lidelser og andre dårligdomme. Hun har været praktiserende læge i tyve år. Mindst lige så længe har hun været gift med Aksel. Men før Aksel var der Bjørn, som pludselig dukkede op på Facebook, og som har vendt op og ned på alting. Nu bor Elin på lægecenteret og må gemme sig for vagterne, når de går deres aftenrunder. Ovre i hjørnet står plastikskelettet Tore og griner ad hende. Og hjemme i rækkehuset sidder Aksel og raser – hvis han da ikke er gået i seng med den nyskilte naboveninde Gro.

NÆSTE! er en roman om selvindsigtens forbandelser og fornægtelsens velsignelser.

Bøger af Nina Lykke

Tilføj til ønskeliste

Næste!

Nina Lykke

Tilføj til ønskeliste

Nej og atter nej

Nina Lykke