Niels Erik Rosenfeldt

Beskrivelse

Niels Erik Rosenfeldt (f. 1941) er historiker, dr. phil. og tidligere lektor i østeuropahistorie ved Københavns Universitet.

Medlem af regeringens Sikkerheds- og Nedrustningspolitiske Udvalg, SNU, 1986-1995 og bestyrelsen for Dansk Udenrigspolitisk Institut, DUPI, 1995-1999.

Har bl.a. skrevet Knowledge and Power. The Role of Stalin’s secret chancellery in the Soviet system of government (1978), Stalin. Diktaturets anatomi (2006), Lenin. En revolutionær fundamentalist (2008), The ’Special’ World. Stalin’s power apparatus and the Soviet system’s secret structures of communication (disputats 2009) og Verdensrevolutionens generalstab. Komintern og det hemmelige apparat (2011).

Har desuden bidraget til en lang række samleværker, herunder Politikens Ruslandshistorie, Politikens Verdenshistorie, Danmark og Rusland i 500 år og Den Store Danske Encyklopædi. Modtager af H.O. Lange Prisen (2008) og Sven Henningsen Legatet (2011).

Niels Erik Rosenfeldt er født og opvokset i København og på Frederiksberg og bor stadig på Frederiksberg.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den røde underverden

I tiden mellem de to verdenskrige spiller Skandinavien en hovedrolle for kommunistiske undergrundsaktiviteter med global rækkevidde. Med legale og illegale metoder dirigerer og kontrollerer magthaverne i Moskva den kamp, der skal udvide revolutionen i Rusland til intet mindre end en verdensrevolution.

Fra Københavns små lejligheder over Stockholms smalle gader til det vindblæste Nordnorge eksisterer en underverden af mænd og kvinder, søfolk og akademikere, der målrettet arbejder på at forsvare Sovjetunionen og realisere deres ideal om en anden verden.

I et Europa i hastig forandring bliver de hvirvlet ind i en brutal kamp om kontinentets fremtid. Alt imens en ny katastrofe truer i horisonten.

Bøger af Niels Erik Rosenfeldt