Natascha Kampusch

Beskrivelse

Natascha Kampusch (f. 1988 i Wien) blev i 1998 som 10-årig kidnappet på åben gade. På vej til skole greb en mand fat i hende, kastede hende ind i sin varevogn og kørte væk med hende. De næste 8,5 år – 3096 dage - blev hun sultet og mishandlet og det meste af tiden spærret inde i et 5m2 stort kælderrum. I august 2006 lykkedes det for hende at flygte.

I bogen 3096 dage fortalte hun sin historie om de år, hun var bortført. Bogen udkom på dansk i 2011.

I oktober 2016 udgives på Gyldendal Natascha Kampusch’ nye bog, Ti års frihed, hvori hun for første gang fortæller om tiden efter flugten.

www.natascha-kampusch.at

Foto: Kristof Gyselinck / Dag Allemal, 2015.

Læs mere

Seneste udgivelse

Ti års frihed

I Ti års frihed fortæller Natascha Kampusch for første gang om tiden efter sin flugt. Det er en modig kvindes bevægende og rystende beretning om kampen for at finde tilbage til en normal hverdag. Ti års frihed er den selvstændige opfølger til 3096 dage, der udkom på dansk i 2011.
...

23. august 2006 sluttede en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid, da det lykkedes den dengang 18-årige Natascha Kampusch efter 8,5 års fangenskab at fl ygte fra bortføreren Walter Priklopils hus i Østrig.

Men det, der skulle have været en ny start for den nu voksne kvinde, blev i stedet en fortsættelse af hendes klaustrofobiske mareridt. For offentligheden krævede svar på alle spørgsmål om hendes 3096 dage i det fem kvadratmeter store kælderrum – selv de mest private – og spekulerede i alt fra medgerningsmænd til børn født i fangenskab, og om hun selv havde planlagt sin bortførelse. En uforstående og chokeret omverden var og er stadig ikke parat til at slippe et nationalt traume og sætte hende fri. Det er derfor, Natascha Kampusch nu fortæller, hvad der videre skete efter befrielsen. Hun ønsker at sætte et punktum..

Bøger af Natascha Kampusch

Tilføj til ønskeliste

Ti års frihed

Natascha Kampusch

Tilføj til ønskeliste

3096 dage

Natascha Kampusch