Mogens Lykketoft

Beskrivelse

Mogens Lykketoft (f. 1946), uddannet cand.polit. 1971 og socialdemokratisk folketingsmedlem siden 1981. Er tidligere skatteminister, finansminister, udenrigsminister og formand for Folketinget. I 2015-2016 varetog han formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York.

Mogens Lykketoft har skrevet talrige bøger. Senest har han været aktuel med Erindringer - holdning og handling (2019), der er en personlig beretning om tiden som politiker, de udfordringer, han har mødt, og hvad der har formet ham som menneske. Han fortæller åbent og med humor om beslutninger, inspiration, fejltagelser og sejre. Det er ikke let at balancere mellem idealisme og realismen, hvilket er noget socialdemokraten har måtten indse i løbet af sin karrierer. Gennem sine knap 40 år i politik har han også lært meget om livet. I bogen fortæller Mogens Lykketoft også om de ofre, han har måttet bringe, for hans dedikation til politik har gjort det til en udfordring at finde tid til de mennesker han holder allermest af.

Fotograf: Robin Skjoldborg, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Erindringer

Mogens Lykketoft er blevet kaldt Danmarks mest magtfulde mand, Den Røde Eminence og højrefløjs-socialdemokrat. Han er en statsminister som Danmark aldrig fik og her kommer hans egen fortælling om begivenhederne.

I denne personlige bog beskriver Mogens Lykketoft, hvad der har formet og inspireret ham, hvordan det har været at kæmpe for de værdier, han tror på. At balancere mellem idealisme og realisme. Om vanskelighederne ved at vinde frem i kampen om samfundets udvikling og samtidig bevare båndene til dem man holder mest af. Ægtefællen, børnene, børnebørnene og de gamle venner.

Lykketoft giver os fortællingen om fejltagelser, nederlag og sejre, hans politiske virke har medført, og hvad oplevelserne har lært ham om livet. Med grundighed, ærlighed og humor fortæller han om arbejdet med politik. Man får et enestående blik ind i maskinrummet fra en mand, der til fulde mestrer det politiske håndværk, og man kommer tæt på mennesket bag politikken.

Bøger af Mogens Lykketoft