Mogens Herman Hansen

Beskrivelse

Mogens Herman Hansen er lektor emeritus i oldgræsk ved Saxoinstituttet, på Københavns Universitet.

Fra 1967 til 2010 har han undervist i oldgræsk sprog, litteratur og historie. Hans forskning har været koncentreret om bystater og demokrati, det oldgræske såvel som det moderne. 1993-2005 ledede han Polis Centeret under Danmarks Grundforskningsfond.

På dansk har han bl. a. udgivet Demokrati som styreform og som ideologi (2010) og Demokratiets historie fra oldtid til nutid (2012). Hans bog om det athenske demokrati er udkommet på engelsk, tysk, fransk, italiensk, polsk og kinesisk.

For sit arbejde med bystater over hele verden fra oldtid til nutid modtog han i 2007 Gad Rausings pris for fremragende humanistisk forskning, og bogen om demokrati som styreform og som ideologi blev i 2011 hædret som bedste humanistiske forskningformidling i 2010.

Læs mere

Seneste udgivelse

En gentænkning af demokratiet

Den klassiske forståelse af magtens tredeling i en lovgivende, udøvende og dømmende instans er blevet for gennemhullet til at fungere meningsfuldt, når vi skal analysere demokratiet som styreform. Mogens Herman Hansen giver sit bud på en bedre forståelse af, hvordan det moderne repræsentative demokrati fungerer: Vi skal vende tilbage til den ældre opfattelse af, at demokrati er en blandet forfatning.

TIL TIDEN handler om både de nære og de helt store forskydninger i samtiden. Korte, koncentrerede bøger, der løfter læserens blik fra den aktuelle debat og sætter emnerne ind i større sammenhænge. TIL TIDEN er skrevet af folk, der ved noget og tør mene noget.

Bøger af Mogens Herman Hansen