Mette Holm

Beskrivelse

Mette Holm, født 1953; forfatter & journalist med fokus på Kina og en række andre lande i Asien, blandt dem Mongoliet, Vietnam, Cambodja & Laos, Burma, Bhutan. Hun fortæller først og fremmest om menneskers tilværelse i hverdagen i lyset af deres landes kultur, politik og historie.

Mette Holm har beskæftiget sig med Kina siden 1978 i forbindelse med sine antropologistudier ved Københavns Universitet; hun har levet & rejst vidt omkring i Kina og andre lande i Asien. Siden 1987 har hun rapporteret til en lang række danske medier – blandt dem Ritzaus Bureau, TV-Avisen, TV2’s nyheder, Jyllands-Posten, Weekendavisen, DRP1’s Orientering. 2003-06 var Mette Holm informationsmedarbejder på Institut for Menneskerettigheder. I Cambodja har hun udviklet et ugentlig radioprogram om retssikkerhed i øjenhøjde; i programmets første fem leveår deltog hun løbende i videreudviklingen og produktionen. Hun har undervist på Danmarks Journalisthøjskole og Journalistskolen i Nuuk og er populær foredragsholder – somme tider med sin mand, fhv. udenrigs- & finansminister Mogens Lykketoft, som hun har skrevet Kina – drager sammen med for Gyldendal.

Bøger:
Burma – Myanmar (m. Mogens Lykketoft). People’sPress 2012
Asien & menneskerettigheder – en vejviser til udvalgte lande, Det Udenrigspolitiske Selskab & Institut for Menneskerettigheder, 2010
Openness and Access to Information – your key to public affairs. DIHR, 2008
Kina – drager (m. Mogens Lykketoft). Gyldendal, 2006, genoptrykt i ny udgave: Kina – kapitalisme med særlige kinesiske kendetegn, 2008. Bogen er også udgivet på fransk: La Chine – chemin faisant, Esprit Ouvert, 2008
Vietnam – et land i Asien. Klematis, 2004
Finansiering af udvikling – Monterrey-konsensus (m. Lise Penter Madsen). Danida, 2002
Kina – fra kejserdømme til kapitalisme. Frydenlund, 2001; 2. udgave 2014.
Mekongfloden. Vandenes moder. Danida, 2001 (udkom på engelsk i 2003: Mekong River – Mother of Waters, MRC)
Vietnam – en økonomisk og politisk oversigt. Danida, 1997
Dagbog fra Beijing. G.E.C. Gad, 1989, ny stærkt udvidet udgave, Gyldendal 2014
Bidragyder til bl.a.:
Tibetanske hjerter. Aschehoug, 2002
Vietnam – i historiens skygge. Frydenlunds Forlag, 1999
Den store danske encyklopædi. Om medier i Asien fra 1997 & frem
Etik i dansk erhvervsliv. Jyllands-Postens Erhvervsbogklub, 1997
Breve fra Østblokken. Thaning og Appel, 1990
Dertil kommer en række særudgaver fra bl.a. Mellemfolkeligt Samvirke, Louisiana Revy, Arken, Aros, m.m. om Kina, Vietnam, Hong Kong m.m.

Tjek endvidere www.metteholm.com

Læs mere

Seneste udgivelse

Dagbog fra Beijing

Mette Holm stod på Den Himmelske Freds Plads i 1989. Hendes "Beijing dagbog" genudgives nu nu i stor udvidet udgave 25 år efter. Hvad er der sket i de 25 år, der er gået? Hvad er der sket med oprørerne, magthaverne, demokratiet – og hvem var han, ham der foran kampvognen? Alt det - og mere til - får du at vide i denne underholdende og indsigtsgivende bog om verdens største land´.

Bøger af Mette Holm

Tilføj til ønskeliste

Dagbog fra Beijing

Mette Holm